Citygross kan notera ett rekordår 2020

Citygross kan notera ett rekordår 2020
City Gross försäljnings- och marknadschef Håkan Wulff. Foto: City Gross
Corona ställer till det för stora delar av handeln. Men Citygross redovisar 2020 som sitt främsta år någonsin – bland annat på grund av corona.

Corona ställer till det för stora delar av handeln. Men Citygross redovisar 2020 som sitt främsta år någonsin – bland annat på grund av corona.

Citygross hade sitt främsta kalenderår någonsin 2020, vilket Market var först med att berätta.
Coronapandemin är en förklaring till lyftet men försäljnings- och marknadschefen Håkan Wulff säger till Market att ”Vi har gjort mycket bra under året”.

7,9 procent upp januari-december i försäljning är den rent konkreta siffran för Citygross.
– Coronapandemin har förstås påverkat oss och övriga aktörer i dagligvaruhandeln. Men det är långt ifrån enda förklaringen till våra starka siffror. Vi har bland annat förbättrat butiksdriften och marknadskommunikationen. Det har också drivit trafik till våra fysiska butiker och online, säger Håkan Wulff till Market.

Framförallt är det även här e-mathandeln som expanderar.
Försäljningen via e-handel ökade med drygt 500 procent jämfört med motsvarande månad 2019. Kanalen växte med drygt 500 procent december 2020 jämfört med december 2019.
– E-handeln har slagit i taket kontinuerligt men vi har gjort allt för att skapa ytterligare slottider för att hjälpa kunderna, kommenterar Håkan Wulff på market.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil