Citygross kan notera ett rekordår 2020

Citygross kan notera ett rekordår 2020
City Gross försäljnings- och marknadschef Håkan Wulff. Foto: City Gross
Corona ställer till det för stora delar av handeln. Men Citygross redovisar 2020 som sitt främsta år någonsin – bland annat på grund av corona.

Corona ställer till det för stora delar av handeln. Men Citygross redovisar 2020 som sitt främsta år någonsin – bland annat på grund av corona.

Citygross hade sitt främsta kalenderår någonsin 2020, vilket Market var först med att berätta.
Coronapandemin är en förklaring till lyftet men försäljnings- och marknadschefen Håkan Wulff säger till Market att ”Vi har gjort mycket bra under året”.

7,9 procent upp januari-december i försäljning är den rent konkreta siffran för Citygross.
– Coronapandemin har förstås påverkat oss och övriga aktörer i dagligvaruhandeln. Men det är långt ifrån enda förklaringen till våra starka siffror. Vi har bland annat förbättrat butiksdriften och marknadskommunikationen. Det har också drivit trafik till våra fysiska butiker och online, säger Håkan Wulff till Market.

Framförallt är det även här e-mathandeln som expanderar.
Försäljningen via e-handel ökade med drygt 500 procent jämfört med motsvarande månad 2019. Kanalen växte med drygt 500 procent december 2020 jämfört med december 2019.
– E-handeln har slagit i taket kontinuerligt men vi har gjort allt för att skapa ytterligare slottider för att hjälpa kunderna, kommenterar Håkan Wulff på market.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil