Nu kan alla finansiera matinnovationerna

Nu kan alla finansiera matinnovationerna
De fyra studenterna bakom Farmly, ett av två crowdfunding-objekt. Foto: Pressbild Örebro universitet
Det ena projektet vill bygga framtids närodlade handel. Det andra gäller framtidens fisk. Nu får alla chansen att finansiera foodtech-satsningarna.

Det ena projektet vill bygga framtids närodlade handel. Det andra gäller framtidens fisk. Nu får alla chansen att finansiera foodtech-satsningarna.

Örebro universitets holdingbolags Oru Innovation och Region Örebro län driver ett treårigt projekt kring framtidens matinnovationer och foodtech-satsningar.
Nu lägger man till ett för sektorn unikt finansieringsverktyg när man startat crowdfunding för de projekt som ligger i foodtech-pipelinen.

I samarbete med Örebro-baserade Youcal har Oru Innovation lanserat appen https://oru.yougive.app som handlar om gräsrotsfinansiering av projekt.
Först ut är Farmly med en unik lösning för att öka handeln mellan jordbruksföretag och restauranger och krogar samt Nära & naturligt som utvecklat en ny teknik för Sverige kring fiskodling på land.

Appen Farmly drivs av studenterna Fredrik Birgersson, Ludvig Löfgren, Andreas Siljefors och Axel Rosén. Örebroalumnen Mattias Djurstedt driver företaget Nära & naturlig. Genom crowdfunding kan alla nu investera i innovationer från Örebro universitet.
– Ett nytt, kreativt verktyg för att engagera fler i de många innovationer som kommer ur Örebro universitet, säger Anna Ragén, vd för Örebro universitet Holding.

– Vi ser hur många konstruktiva idéer och projekt som kommer från innovativa studenter och forskare vid universitetet. Via Oru Innovations crowdfunding får vi ett nytt verktyg där alla kan hjälpa till med en gräsrotsfinansiering av projekt för det gemensammas bästa, säger Anna Ragén, vd för ORU Holding

– Båda två är goda exempel på all den innovativa kraft som finns på Örebro universitet och som vi nu får möjlighet att nyttiggöra för hela samhället. I båda fallen är det dessutom framtidsinriktad teknik som adresserar utvecklingsfrågor som står i centrum. Dessutom är det naturligtvis en extra bonus att kunna utveckla det här verktyget för finansiering i samarbete med ett regionalt företag, Youcal, säger Anna Ragén.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil