Coops förre vd in i Kale Uniteds styrelse

Magnus Johansson invald i styrelsen hos Kale United | Foto, Arkivbild, Pressbild Coop
Coops tidigare vd Magnus Johansson tar nu plats i styrelsen för Kale United där han ska arbeta för att bygga vidare på hållbarhetsarbetet.

Magnus Johansson drev under fem år en tydlig utvecklingsresa på Coop. Utöver cybersäkerhet och en renodling av verksamheten sjösattes Hållbarhetsdeklarationen under hans tid som vd, skriver Kale United i en pressrelease-

Arbetet som ledamot av Kale Uniteds styrelse ser Magnus Johansson som ännu ett steg på den resan, påpekar företaget.

– Sedan jag tog farväl av Coop har jag letat efter ett åtagande där jag kan använda min erfarenhet för att stödja det hållbara skifte som vårt matsystem går igenom. Det skifte vi måste gå igenom för att möta globala utmaningar, säger Magnus Johansson själv.

– Jag har funnit vad jag sökte i Kale United. Här kan jag bidra till att kapital går till morgondagens lösningar och stödja dem som driver den utvecklingen på golvet, tillägger Johansson.

Kale United presenterar sig som Sveriges och Europas enda koncern och folkaktie med en uteslutande växtbaserad portfölj. 

– Magnus kommer in i helt rätt tid. Vi befinner oss i en expansiv fas både för mognadsgraden av våra egna bolag och vår accelererande investeringstakt. Han kommer kunna bidra mycket i den finansieringsrunda vi nu genomgår gentemot institutionella finansiärer. Tillsammans kommer vi ännu närmare målet att kunna erbjuda svenskarna en helt växtbaserad folkaktie, säger Kale Uniteds grundare Måns Ullerstam.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil