Exportsatsning på laktosfritt

Britterna vill ha svensk laktosfri mjölk, meddelar Arla. Exportsatsningen nu på småländsk laktosfri mjölk till britterna kommer att fördubbla den totala svenska mejeriexporten dit.

Arla ska börja exportera laktosfria produkter från mejeriet i Jönköping på grund av efterfrågan i Storbritannien.
Det handlar här och nu om 30 miljoner liter mjölk per år, motsvarande ett ekonomiskt värde på cirka 250 miljoner kr.

Det innebär i sin tur en fördubbling av den totala svenska mejeriexporten till Storbritannien.
De 30 miljoner liter mjölk det handlar om årligen ska hämtas från gårdar i Småland och produceras för export på Arlas mejeri i Jönköping.

– Mejerimarknaden blir allt mer specialiserad och efterfrågan på till exempel laktosfria produkter växer runt om i Europa. Därför krävs investeringar och jag är givetvis glad att vi har möjlighet att göra dessa investeringar på våra mejerier runt om i Sverige. Detta säkrar avsättningen av våra Arlabönders mjölk, säger Patrik Hansson chef Arla Sverige.

Arla har investerat 80 miljoner kronor i mejeriet i Jönköping, bland annat för att kunna exportera laktosfria produkter till Storbritannien.
Nu har produktionen kommit igång och de första paketen levererats.

– Vi kommer producera ungefär 100 000 liter laktosfri mjölk per dag, med lite längre hållbarhet, sex dagar i veckan, packa i förpackningar för den brittiska marknaden och exportera dem till Storbritannien, säger Helena Södervall som är mejerichef hos Arla i Jönköping.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil