Sprider ny kunskap om tobak

A non smoking generation har föreläsningar på temat ”50 kr och barnarbete på köpet”. En stor del av de ungdomar som lyssnar säger sig få ökad kunskap och påverkas av informationen.

Nästan 90 procent av de unga som lyssnar till A non smoking generations föreläsning ”50 kr och barnarbete på köpet” och sedan svarat på frågor säger att de fått ökad kunskap om tobaksindustrin och hur den påverkar global hållbar utveckling.

92 procent av de som lyssnat på föreläsningen och svarat på frågor anser även att föreläsningen motiverar barn och unga till att bli tobaksfria.
Totalt har 1 025 ungdomar som lyssnat på föreläsningen efteråt svarat på frågor om den inom ramen för projektet ”Tobaksbarn 2019”.

Hösten 2019 var sjunde året som A non smoking generation gjorde en skolturné med projektet ”Tobaksbarn”.
Varje år får elever i ett urval av de skolor man besöker efter föreläsningen svara på frågor om den.

I den senaste undersökning svarade 88 procent att de lärt sig något nytt och 92 procent av föreläsningen innehöll argument för att avstå från tobak.
När man 2019 för första året ställde frågan om eleven lärt sig något om hur tobaksindustrin påverkar en hållbar global utveckling svarade 88 procent ja på frågan.

– Återigen ser vi tydligt att hållbarhetsfrågan engagerar unga, och att kunskapen om hur tobaksindustrin hotar mänskliga rättigheter och vår miljö kan stärka dem i valet att avstå tobak. Vi önskar bara att vi hade tillräckligt med resurser för att ge alla barn den kunskap som de har rätt till och behöver, säger Helen Stjerna som är organisationens generalsekreterare.

– Bristen på kunskap om att nikotin framställs av tobak som hotar global hållbar utveckling, och ökar risken för både psykisk och fysisk ohälsa, måste åtgärdas för att våra barn ska kunna fatta informerade beslut, tillägger Helen Stjerna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil