Foodora pressas om villkor

Foodora pressas om villkor

Efter avslöjande reportage ska nu Arbetsmiljöverket undersöka Foodora som bland annat ska synas kring stress, arbetsvillkor och olycksrisker.

Sydsvenskan har i en serie genomgripande reportage redogjort för arbetsvillkoren för Foodoras cykelbud.

Man undersökte situationen genom att en reporter tog jobb som cykelbud hos Foodora och speglade sedan hur företaget pressar cykelbuden att jobba fortare, ta risker i trafiken och hotas med att förlora jobbet om de inte håller nog högt tempo.

Nu kommer reaktionen från Arbetsmiljöverket, rapporterar sydsvenskan.se.

– Vi kommer att titta närmare på Foodora. Och vi kommer att göra det på grund av det som har dykt upp i media, säger Helen Magnusson, sektionschef för Arbetsmiljöverket i Region syd.

– Vi kommer att göra en inspektion av Foodora. Då går vi in och tittar på hela företaget och utgår från deras systematiska arbetsmiljöarbete. När det gäller arbetsbelastning och stress finns det rätt många punkter som arbetsgivarna måste följa, säger Helen Magnusson. Foodoras logistikchef John Denbratt välkomnar Arbetsmiljöverket;

– Jag välkomnar den här inspektionen. Vi har redan en god dialog med Arbetsmiljöverket. Och vi har skyddsombud som ansvarar för olika delar av Sverige, säger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil