Foodora pressas om villkor

Foodora pressas om villkor

Efter avslöjande reportage ska nu Arbetsmiljöverket undersöka Foodora som bland annat ska synas kring stress, arbetsvillkor och olycksrisker.

Sydsvenskan har i en serie genomgripande reportage redogjort för arbetsvillkoren för Foodoras cykelbud.

Man undersökte situationen genom att en reporter tog jobb som cykelbud hos Foodora och speglade sedan hur företaget pressar cykelbuden att jobba fortare, ta risker i trafiken och hotas med att förlora jobbet om de inte håller nog högt tempo.

Nu kommer reaktionen från Arbetsmiljöverket, rapporterar sydsvenskan.se.

– Vi kommer att titta närmare på Foodora. Och vi kommer att göra det på grund av det som har dykt upp i media, säger Helen Magnusson, sektionschef för Arbetsmiljöverket i Region syd.

– Vi kommer att göra en inspektion av Foodora. Då går vi in och tittar på hela företaget och utgår från deras systematiska arbetsmiljöarbete. När det gäller arbetsbelastning och stress finns det rätt många punkter som arbetsgivarna måste följa, säger Helen Magnusson. Foodoras logistikchef John Denbratt välkomnar Arbetsmiljöverket;

– Jag välkomnar den här inspektionen. Vi har redan en god dialog med Arbetsmiljöverket. Och vi har skyddsombud som ansvarar för olika delar av Sverige, säger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil