Coops matkreatör lanserar budgetkokbok

Sara Begner, Coops matkreatör | Foto Albin Händig
Det är dags för en ny utgåva av den älskade kokboken "Vår kokbok", som sedan sin första utgivning 1951 har varit en oumbärlig följeslagare i svenska kök. Denna gång tar Sara Begner, Coops matkreatör, det klassiska verket till nya höjder genom att fokusera på budgetvänliga recept.

Som en av endast tre personer att inneha titeln Chef Provköket på 80 år, har Sara Begner blivit en ikon inom svensk matkultur. Hennes arbete har präglats av en stark vilja att inspirera Coops kunder till att laga god, hållbar och billig mat. Den nya boken, ”Vår kokbok budget”, har skapats som ett svar på efterfrågan från Coops miljontals medlemmar som vill spara pengar på mat.
– Vi har tagit fram en kokbok där fokus ligger på att hålla nere matkostnaderna. Recepten är baserade på prisvärda råvaror som ger möjlighet till en god och omväxlande mat alla dagar i veckan, säger Sara Begner.
Boken innehåller inte bara recept utan även mängder av tips för att använda rester och planera veckans matinköp på ett smart sätt. Att minska matsvinnet och använda ingredienser effektivt är centrala teman.

Fem tips från Sara Begner för att spara pengar på maten:

  1. Sätt en budget: Bestäm hur mycket du kan spendera på mat varje vecka eller månad och håll dig till det. Använd en inköpslista och utnyttja butikens erbjudanden.
  2. Storpack och smaksättare: Köp större förpackningar när det är erbjudanden och använd smaksättare som soja, sesamolja och soltorkade tomater för att variera rätterna.
  3. Använd allt du köper: Se till att inte låta något i skafferiet eller kylen stå oanvänt. Planera dina måltider utifrån det du redan har hemma.
  4. Rotation i kylskåp: Var kreativ med rester. Om alla i hushållet inte behöver äta samma rätt kan man servera en restbuffé och undvika att kasta mat.
  5. Köp säsongens grönsaker: Säsongsgrönsaker är ofta billigare. Kolla även i frysdisken där frysta grönsaker kan vara prisvärda alternativ till färska.

Om Sara Begner
Sara Begner är chef för Coop Provkök och en välkänd inspiratör inom matlagning. Hon är medförfattare till flera populära kokböcker och en drivkraft bakom många av Coops initiativ för hållbar och prisvärd mat.

Den nya ”Vår kokbok budget” blir tillgänglig den 26 juli och lovar att bli en värdefull resurs för alla som vill njuta av god mat utan att spräcka budgeten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil