Starkt kvartal och en normaliserad marknad

Starkt kvartal och en normaliserad marknad
Per Strömberg. Foto: ICA
Ett starkt kvartal och en normaliserad marknad. Så sammanfattar Ica tredje kvartalet 2021 som gav en ökad omsättning med 2,2 procent och ökad vinst.

Ett starkt kvartal och en normaliserad marknad. Så sammanfattar Ica tredje kvartalet 2021 som gav en ökad omsättning med 2,2 procent och ökad vinst.

Ica-gruppen i Sverige fick se ett tredje kvartal där nettoomsättningen ökade med 2,2 procent och landade på 32 094 mkr, alltså drygt 32 miljarder kr.
Vinsten ökade till 1,8 miljarder kr jämfört med 1,7 motsvarande kvartal förra året (1 818 miljoner kr mot 1 798 för att vara exakt).

– Tredje kvartalet var starkt med resultatförbättringar i koncernens samtliga verksamheter förutom Ica Sverige, som hade ett stabilt kvartal med oförändrad marginal samtidigt som jämförelsetalen var utmanande, konstaterar Ica-gruppens vd Per Strömberg.
– Med avklingande pandemieffekter kan vi konstatera att marknaden i Sverige är på väg att normaliseras, med bland annat en fortsatt högre andel av försäljningen online än före pandemin.

Samtidigt understryker Per Strömberg positiva punkter inom utvecklingen av hållbart och växtbaserat.
– Som ett av resultaten av Icas satsning på att stötta och utveckla hållbara, svenskproducerade, växtbaserade livsmedel – Ica växa – lanserades i september de första produkterna inom det nya konceptet ”Ica svenskt växtbaserat”, exemplifierar Strömberg.

– Vi kan också glädja oss åt att FN kommer att ge Ica-gruppen ett pris för vår klimatambition ”Bortom Klimatneutralitet”. Priset kommer att delas ut i samband med FN:s klimatkonferens COP26 i Glasgow i november, avslutar Strömberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil