Dags att säkra plats Årets kosläpp på gång

Foto Pressbild
Nu öppnar anmälan till årets kosläpp på 30 Arla-gårdar och det handlar, i många fall, om att vara snabb om man vill få en plats till eventet.

Nu öppnar anmälan till årets kosläpp. 30 Arla-gårdar från norr till söder välkomnar närmare 100 000 besökare att vara med när de ystra korna galopperar ut i sommarhagen, skriver Arla. 
Men vänta inte för länge med att anmäla dig – förra året blev en gård fullbokad på mindre än 45 minuter, påpekar man.

Utöver skuttande kor kommer det enligt tradition att bjudas på mjölk, nybakade kanelbullar och tipspromenad från Skåne i söder till Jämtland i norr. 

– Det är ett enormt tryck när anmälan öppnar. Förra året blev en gård fullbokad på mindre än 45 minuter, vi räknar med något liknande i år. Vi har fått samtal och ökad trafik till hemsidan för kosläpp sedan flera veckor tillbaka, säger Fredrik Larm, eventansvarig hos Arla.

Kosläppen är en folkfest som välkomnar alla, barn som vuxna, att umgås och se när kossorna springer ut på grönbete. Det är även ett tillfälle att komma ut på landet, lära sig mer om arbetet på mjölkgårdarna och få en inblick i var maten vi äter kommer ifrån, påpekar Arla.

En ny aktivitet för i år är att det även kommer att finnas stationer där man kan odla blommor och ta med sig hem för att hjälpa pollinerare och bidra till den biologiska mångfalden, det vill säga att olika växt- och djurarter lever i harmoni med varandra och blir fler.

– När kossorna betar främjas den biologiska mångfalden. I år vill vi passa på och visa att det är enkelt även för oss människor att bidra genom att plantera blommor för bin och hjälpa våra små surrande vänner att pollinera mera, säger Fredrik Larm.Mer information om vilka Arlagårdar som bjuder in till kosläpp och hur du anmäler dig http://www.arla.se/koslapp

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil