Breder ut sig på betalmarknaden

Betalningar med mobilen är på väg att bli det nya stora och kommer än mer att bli det, enligt Visa. | Foto: Pressbild
Två av tre svenskar har någon gång betalat med mobilen i en butik. Nu är nya smarta telefoner och system är på väg in på betalmarknaden i Norden.

66 procent av personer i Sverige har någon gång betalat med mobilen i en butik – och smarta telefoner och affärssystem slår sig in på betalmarknaden i Norden.
Det hävdar man i en ny rapport från Deloitte som bygger på en ny studie som Visa låtit göra.

Kunder efterfrågar betalningar som känns både trygga och snabba, samtidigt som företag kämpar för att kapa millisekunder i affärsprocessen, skriver Deloitte som sedan beklagar att ”framtidens betalningar riskerar att stoppas av gamla traditioner i Norden”.

Förklaringen till beklagandet?
– Studien visar att många fortfarande tror att kortbetalningar med mobiltelefonen är ett mindre säkert alternativ. Detta speglar inställningen vi sett i andra sammanhang. Här har både företag, banker och myndigheter ett arbete att göra i att utbilda marknaden om att så inte är fallet. Kortbetalningar i mobilen är ännu säkrare och upplevs ofta smidigare än traditionella kortbetalningar, säger Visas Eilin Schjetne.

Norden är en av världens mest utvecklade betalmarknader[1]. En ny studie från Visa, som baseras på djupintervjuer med konsumenter och företagare, pekar på att de som svarat efterfrågar snabbare och smidigare betalningar.
– Snabba och säkra betalningar blir extra aktuellt med det nya PSD2-regelverket. Det ställer högre krav på att betalsystem är uppdaterade. Annars riskerar betalningar att bli fördröjda och i värsta fall stoppade, säger Eilin Schjetne.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil