Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Breder ut sig på betalmarknaden

Betalningar med mobilen är på väg att bli det nya stora och kommer än mer att bli det, enligt Visa. | Foto: Pressbild
Två av tre svenskar har någon gång betalat med mobilen i en butik. Nu är nya smarta telefoner och system är på väg in på betalmarknaden i Norden.

66 procent av personer i Sverige har någon gång betalat med mobilen i en butik – och smarta telefoner och affärssystem slår sig in på betalmarknaden i Norden.
Det hävdar man i en ny rapport från Deloitte som bygger på en ny studie som Visa låtit göra.

Kunder efterfrågar betalningar som känns både trygga och snabba, samtidigt som företag kämpar för att kapa millisekunder i affärsprocessen, skriver Deloitte som sedan beklagar att ”framtidens betalningar riskerar att stoppas av gamla traditioner i Norden”.

Förklaringen till beklagandet?
– Studien visar att många fortfarande tror att kortbetalningar med mobiltelefonen är ett mindre säkert alternativ. Detta speglar inställningen vi sett i andra sammanhang. Här har både företag, banker och myndigheter ett arbete att göra i att utbilda marknaden om att så inte är fallet. Kortbetalningar i mobilen är ännu säkrare och upplevs ofta smidigare än traditionella kortbetalningar, säger Visas Eilin Schjetne.

Norden är en av världens mest utvecklade betalmarknader[1]. En ny studie från Visa, som baseras på djupintervjuer med konsumenter och företagare, pekar på att de som svarat efterfrågar snabbare och smidigare betalningar.
– Snabba och säkra betalningar blir extra aktuellt med det nya PSD2-regelverket. Det ställer högre krav på att betalsystem är uppdaterade. Annars riskerar betalningar att bli fördröjda och i värsta fall stoppade, säger Eilin Schjetne.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.