Gårdsförsäljningen ska utredas igen

Gårdsförsäljningen ska utredas igen
Elisabeth Nilsson. Foto: Länsstyrelsen Östergötland
Nu ska försäljningen av alkohol på svenska gårdar utredas igen. Frågan gäller, bland annat, om man kan göra det utan att rubba alkoholmonopolet.

Nu ska försäljningen av alkohol på svenska gårdar utredas igen. Frågan gäller, bland annat, om man kan göra det utan att rubba alkoholmonopolet.

Regeringen har tillsatt en ny utredning för att utreda om gårdsförsäljning av alkohol går att införa utan att rubba på alkoholmonopolet.

Liksom tidigare är LRF och de som producerar alkohol och organiserar sig i Spa, Sveriges producenter av alkoholdrycker, positiva till utredningen.

Produktionen av öl, vin och sprit runtom i landet har blivit mer och mer omfattande de senaste decennierna och många har velat se en tillåten gårdsförsäljning.

Problemen har varit att kombinera den med det EU-undantag som gör att vi fortfarande kan ha Systembolaget och dess monopol kvar.

Nu meddelar regeringen att Elisabeth Nilsson, tidigare landshövding för Östergötland, utses till särskild utredare för att undersöka om och i sådana fall hur gårdsförsäljning skulle kunna möjliggöras.

Utredaren ska bland annat undersöka om det finns möjlighet att begränsa gårdsförsäljningen till att exempel bara få ska på landsbygd, enbart gälla svenska producenter eller småproducenter på hantverksmässig produktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snacksa med GØL truffle och parmesan

GØL Salami snacks är en favorit hos många, då snacksen passar till så många olika tillfällen. Oermotståndligt goda både som ett mellanmål i farten eller

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil