Gårdsförsäljningen ska utredas igen

Gårdsförsäljningen ska utredas igen
Elisabeth Nilsson. Foto: Länsstyrelsen Östergötland
Nu ska försäljningen av alkohol på svenska gårdar utredas igen. Frågan gäller, bland annat, om man kan göra det utan att rubba alkoholmonopolet.

Nu ska försäljningen av alkohol på svenska gårdar utredas igen. Frågan gäller, bland annat, om man kan göra det utan att rubba alkoholmonopolet.

Regeringen har tillsatt en ny utredning för att utreda om gårdsförsäljning av alkohol går att införa utan att rubba på alkoholmonopolet.

Liksom tidigare är LRF och de som producerar alkohol och organiserar sig i Spa, Sveriges producenter av alkoholdrycker, positiva till utredningen.

Produktionen av öl, vin och sprit runtom i landet har blivit mer och mer omfattande de senaste decennierna och många har velat se en tillåten gårdsförsäljning.

Problemen har varit att kombinera den med det EU-undantag som gör att vi fortfarande kan ha Systembolaget och dess monopol kvar.

Nu meddelar regeringen att Elisabeth Nilsson, tidigare landshövding för Östergötland, utses till särskild utredare för att undersöka om och i sådana fall hur gårdsförsäljning skulle kunna möjliggöras.

Utredaren ska bland annat undersöka om det finns möjlighet att begränsa gårdsförsäljningen till att exempel bara få ska på landsbygd, enbart gälla svenska producenter eller småproducenter på hantverksmässig produktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil