Dyrare på 89 procent av varorna

Matpriskollen hävdar att Stora Coops alltid lägsta pris-garanti kan bli dyr. I den undersökning man genomförde tidigare i januari var Stora Coop dyrare på 89 procent av varorna.

Coop har gått ut med ett erbjudande om ”alltid lägsta pris-garanti”.
Garantin gäller 41 Stora Coop-butiker i landet och erbjudandet är att man får dubbla mellanskillnaden tillbaka om man hittar samma vara billigare till ordinarie pris i butikens närområde.

Matpriskollen har nu gjort en egen undersökning om hur prisskillnaderna ser ut och kommit fram till att Stora Coop i testet är dyrare på 89 procent av varorna.
Endast 11 procent av varorna låg på samma nivå eller var billigare hos Stora Coop jämfört med Willys, hävdar man.

– Matpriskollen handlade jämförbara varor för 1 556 kronor på Stora Coop Sundbyberg och fick tillbaka 528 kronor kontant. Det är 34 procent i rabatt, säger Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen.

Han menar att Coops kampanj ger en felaktig syn på läget;

– Detta ger en vilseledande känsla av att jag som konsument kan vara lugn att dagligvaror nu är billigast på̊ Coop, vilket inte stämmer alls, menar Mazur.

– Matpriskollen har den här veckan (vecka 4, 2020) jämfört priset på över 4 000 jämförbara artiklar mellan Stora Coop och Willys. Stora Coop var dyrare på 89 procent av varorna! Bara 11 procent av varorna låg på̊ samma pris eller var billigare hos Stora Coop jämfört med Willys. I inköpet hos Stora Coop valde vi självklart ut varor som ger extra stor hävstång för kunderna, säger Ulf Mazur.

Matpriskollen publicerar nu en lista på massor av varor som ger 30 procent rabatt i genomsnitt med prisgarantin.

– För att få maximal rabatt är det säkrast att gå till Willys. Dom är billigast i alla våra prismätningar och har samma pris över hela landet, säger Ulf Mazur.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil