Dyrare på 89 procent av varorna

Matpriskollen hävdar att Stora Coops alltid lägsta pris-garanti kan bli dyr. I den undersökning man genomförde tidigare i januari var Stora Coop dyrare på 89 procent av varorna.

Coop har gått ut med ett erbjudande om ”alltid lägsta pris-garanti”.
Garantin gäller 41 Stora Coop-butiker i landet och erbjudandet är att man får dubbla mellanskillnaden tillbaka om man hittar samma vara billigare till ordinarie pris i butikens närområde.

Matpriskollen har nu gjort en egen undersökning om hur prisskillnaderna ser ut och kommit fram till att Stora Coop i testet är dyrare på 89 procent av varorna.
Endast 11 procent av varorna låg på samma nivå eller var billigare hos Stora Coop jämfört med Willys, hävdar man.

– Matpriskollen handlade jämförbara varor för 1 556 kronor på Stora Coop Sundbyberg och fick tillbaka 528 kronor kontant. Det är 34 procent i rabatt, säger Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen.

Han menar att Coops kampanj ger en felaktig syn på läget;

– Detta ger en vilseledande känsla av att jag som konsument kan vara lugn att dagligvaror nu är billigast på̊ Coop, vilket inte stämmer alls, menar Mazur.

– Matpriskollen har den här veckan (vecka 4, 2020) jämfört priset på över 4 000 jämförbara artiklar mellan Stora Coop och Willys. Stora Coop var dyrare på 89 procent av varorna! Bara 11 procent av varorna låg på̊ samma pris eller var billigare hos Stora Coop jämfört med Willys. I inköpet hos Stora Coop valde vi självklart ut varor som ger extra stor hävstång för kunderna, säger Ulf Mazur.

Matpriskollen publicerar nu en lista på massor av varor som ger 30 procent rabatt i genomsnitt med prisgarantin.

– För att få maximal rabatt är det säkrast att gå till Willys. Dom är billigast i alla våra prismätningar och har samma pris över hela landet, säger Ulf Mazur.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil