Ett aprilminus för Ica som alla väntade sig

Ett aprilminus för Ica som alla väntade sig
Foto: Mostphotos
Ett väntat minus i försäljning. Det handlar om Icas siffror för april månad 2021 där försäljningen minskade med 1,7 procent jämfört med april 2020.

Ett väntat minus i försäljning. Det handlar om Icas siffror för april månad 2021 där försäljningen minskade med 1,7 procent jämfört med april 2020.

April 2020 var en god försäljningsmånad för Ica och påsken gjorde dessutom att aprilsiffrorna fick en extra boost jämfört med årets aprilmånad.
Ica konstaterar därför att kalendereffekten i årets aprilsiffror är minus 2,4 procent.

Tröst i sammanhanget är att försäljningen i jämförbara butiker minskade med 2,0 procent, alltså något mer.
I siffror uppgick Icas försäljning under april till 10 809 miljoner kr.

Minst minskning, om man uttrycker sig så, hade Icas minsta butiksformat, Ica nära. Där stannade minuset vid 0,3 procent.
Ica supermarket minskade samtidigt med 1,7 procent, Ica maxi med 1,8 procent och Ica kvantum med 2,3 procent.

Sett till årets första tertial visar de fyra månaderna en ökning i försäljning på 1,5 procent för Ica som helhet och bäst januari-april har Ica maxi gått med en 3,6-procentig ökning.
Ica nära har ett plus på 1,4 procent samma period, Ica kvantum ett på 1,0 men Ica supermarket noterar -0,3 procent för årets fyra första månader.

1 268 butiker fanns inom Ica i Sverige per den 30 april.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil