Krav skärper reglerna för lantbruksföretag

Krav skärper reglerna för lantbruksföretag
Krav tuggar på och skapar nu nya regler och krav på jordbruksföretag. Foto: Pressbild Krav / Adam Klingeteg
Krav skärpte reglerna när det gäller bland annat växtodling och klimat 2020 och anser att det bidrar till en långsiktig lösning kring hållbarhet.

Krav skärpte reglerna när det gäller bland annat växtodling och klimat 2020 och anser att det bidrar till en långsiktig lösning kring hållbarhet.

Med nya regler för bland annat växtodling och klimat tog Krav under 2020 ytterligare steg för att bidra till en långsiktig lösning på de globala hållbarhetsutmaningar vi står inför, skriver man i en pressrelease.
Livsmedelssektorn svarar för en stor del av påverkan på miljö, klimat, djur och människor – men är också en viktig del av lösningen, noterar man i Kravs hållbarhetsrapport för 2020, som presenterades vid årsstämman.

– Krav-certifierad odling bidrar redan till mer biologisk mångfald och en god jordhälsa, men under det gångna året vässade vi växtodlingsreglerna och skärper bland annat kraven på mängden kväve som tillförs i odlingar för att ytterligare minska risken för växtnäringsläckage, berättar Anita Falkenek, vd för Krav.

– Genom att beräkna sin klimatpåverkan så blir det tydligt för bonden vilka åtgärder som kan göras på gården. Den nya regeln syftar till att inspirera till det, samtidigt som KRAV ges möjlighet att stödja de som har större påverkan på klimatet, säger Falkenek.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil