De bygger största återvinningsfabriken

Foto Pressbild
Tetra Pak och Axjo Group bygger i samarbete norra Europas största återvinningsfabrik för polyal i Sverige, klar och i drift 2025.

Tetra Pak och Axjo Group inleder en förstudie för att bygga en ny återvinningsfabrik för PolyAl från använda dryckeskartonger i Gislaved. Det är en gemensam investering på upp till 24 miljoner euro. Anläggningen planeras för drift 2025.

– Detta blir starten för en helt cirkulär ekonomi för dryckeskartonger i Sverige, Danmark och Norge. Det visar samtidigt att dryckeskartonger är en värdefull resurs som kan användas om och om igen i många applikationer, säger Tetra Paks Alex Henriksen.

Med en årlig återvinningskapacitet på 10 000 ton kommer den toppmoderna linjen vid Axjos framtida fabrik att återvinna och införliva Polyal i formsprutade plastprodukter som tillverkas av Axjo, allt från kabeltrummor, rullar, spolar och plastförvaringslådor.

Den nya fabriken kommer att öka återvinningen av Polyal i Sverige, Danmark och Norge för att uppfylla cirkularitetsmålen i den föreslagna EU-förordningen om förpackningar och förpackningsavfall (PPWR) och understryker återvinningens avgörande roll för att bidra till den gröna omställningen av livsmedelsförpackningssektorn, skriver parterna i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil