Anrik Malmö-grossist i konkurs

Grossistföretaget Wemake tvingas ansöka om konkurs men konkursförvaltaren har alltså gott hopp om att hitta en köpare till bolaget. | Foto från LightsField
Hälsokostgrossisten Wemake, med 82 års historia bakom sig, går i konkurs men förvaltaren hoppas hitta en ny ägare som tar över Malmö-företaget.

Grossistföretaget Wemake tvingas ansöka om konkurs men konkursförvaltaren har alltså gott hopp om att hitta en köpare till bolaget.
De 30-talet anställda arbetar primärt med att leverera produkter till hälsokostbutiker över hela landet.

Bolaget grundades redan 1938 och då under namnet Frisksportcentralen, ett namn som ersattes av Hälsokostcentralen innan man för några år sedan valde att ha ett namn på ett helt annat språk och döpte grossistbolaget till Wemake.
Wemake distribuerar produkter inom hälsokost, receptfria läkemedel, livsmedel och skönhet.

Man hanterar även lager, logistik och e-handelslösningar för olika leverantörer.
– Vi tog över bolaget 2011 och har i flera år haft sjunkande volymer. Problemet är att många hälsokostbutiker, en kundgrupp som vi primärt riktar oss till, länge har haft det tufft och då blir det väldigt svårt för oss, säger vd Nicklas Jungberg.

Jungberg finns även i spetsen för Wemakes moderbolag, Findeln holding, där bland annat uppmärksammad Sproud, med sin ärtproteinbaserade dryck som är ett mjölkalternativ, återfinns.
Sprod och övriga verksamheter påverkas dock inte av Wemakes konkurs, säger Nicklas Jungberg.

Ola Sellert vid Trädgårdh advokatbyrå är konkursförvaltare. Han är optimist och tror på en ny ägare, samt påpekar att såväl kunder som leverantörer och berörd fastighetsägare är positiva till en lösning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil