Anrik Malmö-grossist i konkurs

Grossistföretaget Wemake tvingas ansöka om konkurs men konkursförvaltaren har alltså gott hopp om att hitta en köpare till bolaget. | Foto från LightsField
Hälsokostgrossisten Wemake, med 82 års historia bakom sig, går i konkurs men förvaltaren hoppas hitta en ny ägare som tar över Malmö-företaget.

Grossistföretaget Wemake tvingas ansöka om konkurs men konkursförvaltaren har alltså gott hopp om att hitta en köpare till bolaget.
De 30-talet anställda arbetar primärt med att leverera produkter till hälsokostbutiker över hela landet.

Bolaget grundades redan 1938 och då under namnet Frisksportcentralen, ett namn som ersattes av Hälsokostcentralen innan man för några år sedan valde att ha ett namn på ett helt annat språk och döpte grossistbolaget till Wemake.
Wemake distribuerar produkter inom hälsokost, receptfria läkemedel, livsmedel och skönhet.

Man hanterar även lager, logistik och e-handelslösningar för olika leverantörer.
– Vi tog över bolaget 2011 och har i flera år haft sjunkande volymer. Problemet är att många hälsokostbutiker, en kundgrupp som vi primärt riktar oss till, länge har haft det tufft och då blir det väldigt svårt för oss, säger vd Nicklas Jungberg.

Jungberg finns även i spetsen för Wemakes moderbolag, Findeln holding, där bland annat uppmärksammad Sproud, med sin ärtproteinbaserade dryck som är ett mjölkalternativ, återfinns.
Sprod och övriga verksamheter påverkas dock inte av Wemakes konkurs, säger Nicklas Jungberg.

Ola Sellert vid Trädgårdh advokatbyrå är konkursförvaltare. Han är optimist och tror på en ny ägare, samt påpekar att såväl kunder som leverantörer och berörd fastighetsägare är positiva till en lösning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil