Wellibites till Humble – satsar på sockerfritt

Wellibites till Humble – satsar på sockerfritt
Humbles vd Simon Petrén. Foto: Humble Group
Foodtech-bolaget Humble köper sockerfria godisföretaget Wellibites av grundaren Sara Serray och betalar främst med egna aktier.

Foodtech-bolaget Humble köper sockerfria godisföretaget Wellibites av grundaren Sara Serray och betalar främst med egna aktier.

Foodtech-bolaget Humble, som har sin utgångspunkt i succén med klimatvänliga tandborstar, går vidare och köper en annan framgångssaga, sockerfria godisföretaget Wellibites som Sara Serray startade.
Vad Humble betalar för Wellibites är inte offentligt men betalningen sker i första hand genom egna aktier.

Wellibites startades av Sara Serray för att profilera sockerfritt och vitaminberikat godis. Sedan starten har omsättningen utvecklats väl och enligt Humbles pressrelease med god lönsamhet och för i år en prognostiserad omsättning på 21,1 miljoner kr.

– Vi har under åren haft förmånen att följa bolaget och det ska bli mycket spännande att se vad vi tillsammans kan åstadkomma med de verktyg och synergier som Humbles strukturella plattform erbjuder, säger Humbles vd Simon Petrén i pressreleasen.

– Givet att Wellibites på kort tid lyckats ta en stark position på den svenska marknaden med endast organisk tillväxt, ser vi även stora möjligheter att utveckla bolaget och varumärket till en internationell succé. Det är en stor glädje att välkomna Sara Serray och Wellibites till Humble group, tillägger Petrén.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil