Sjölander lämnar vd-jobbet efter kort tid

Sjölander lämnar vd-jobbet efter kort tid
Foto: KF

Tomas Sjölander blev tillförordnad vd för Coop butiker & stormarknader men lämnar nu jobbet oväntat. Familjeskäl anges som orsak till uppbrottet.

Tomas Sjölander ledde som vd en stor och framgångsrik omställning av Coop Värmland under sex år men lämnade det jobbet i början av september i år.
En månad senare, i början av oktober, blev Sjölander istället tillförordnad vd för Coop butiker & stormarknader men lämnar nu alltså det jobbet av familjeskäl.

– Det har varit en intensiv, rolig och stimulerande tid som tf vd på CBS och jag hade inga planer på att lämna redan nu. Men ibland händer det saker utanför jobbet som kräver en annan prioritering, och just nu behövs jag på hemmaplan, säger Tomas Sjölander i ett uttalande.

– Efter att ha sett allt det som redan har gjorts och allt som planeras att göras framöver så är jag övertygad om att CBS har alla förutsättningar att fortsätta en framgångsrik resa och vara en tydlig aktör på dagligvarumarknaden, tillägger Sjölander.

Marie Nygren, vd på KF och styrelseordförande för CBS, beklagar avhoppet.
– Vi i styrelsen beklagar naturligtvis att vi inte får ha kvar Tomas Sjölander i rollen som tf vd även framöver, vi har haft stort förtroende för hans arbete. Men vi har full förståelse för och all respekt för Tomas beslut.  Vi önskar Tomas varmt lycka till i framtiden, säger Nygren.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Lidl Sverige utsett till Top employer

Lidl Sverige utsett till Top employer

Europeiska institutet Top employer har utsett Lidl Sverige till “Top employer Sverige”. Certifieringen bygger på en rad krav kring arbetsgivarfrågor.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.