Sjölander lämnar vd-jobbet efter kort tid

Sjölander lämnar vd-jobbet efter kort tid
Foto: KF
Tomas Sjölander blev tillförordnad vd för Coop butiker & stormarknader men lämnar nu jobbet oväntat. Familjeskäl anges som orsak till uppbrottet.

Tomas Sjölander blev tillförordnad vd för Coop butiker & stormarknader men lämnar nu jobbet oväntat. Familjeskäl anges som orsak till uppbrottet.

Tomas Sjölander ledde som vd en stor och framgångsrik omställning av Coop Värmland under sex år men lämnade det jobbet i början av september i år.
En månad senare, i början av oktober, blev Sjölander istället tillförordnad vd för Coop butiker & stormarknader men lämnar nu alltså det jobbet av familjeskäl.

– Det har varit en intensiv, rolig och stimulerande tid som tf vd på CBS och jag hade inga planer på att lämna redan nu. Men ibland händer det saker utanför jobbet som kräver en annan prioritering, och just nu behövs jag på hemmaplan, säger Tomas Sjölander i ett uttalande.

– Efter att ha sett allt det som redan har gjorts och allt som planeras att göras framöver så är jag övertygad om att CBS har alla förutsättningar att fortsätta en framgångsrik resa och vara en tydlig aktör på dagligvarumarknaden, tillägger Sjölander.

Marie Nygren, vd på KF och styrelseordförande för CBS, beklagar avhoppet.
– Vi i styrelsen beklagar naturligtvis att vi inte får ha kvar Tomas Sjölander i rollen som tf vd även framöver, vi har haft stort förtroende för hans arbete. Men vi har full förståelse för och all respekt för Tomas beslut.  Vi önskar Tomas varmt lycka till i framtiden, säger Nygren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil