Det går bra nu för Clas Ohlson

VD Kristofer Tonström | Foto Pressbild
Clas Ohlson redovisar ett starkt kvartal med försäljningstillväxt och förbättrad marginal. Nu säger man upp samarbetet med Mathem och Oda.

Det är Clas Ohlsons första kvartal – 1 maj till 31 juli – som nu redovisas.
Där har bolaget haft en ökad försäljning med 7 procent till 2 193 miljoner kr.

– Med en organisk tillväxt på åtta procent och en stärkt bruttomarginal har vi fått en bra start på verksamhetsåret 2023/24. Den positiva trenden fortsatte in i augusti med en organisk försäljningsökning om 14 procent, konstaterar koncernchefen Kristofer Tonström.

– Jag ser det som ett kvitto på hela organisationens framgång med att göra kunderbjudandet relevant under årets alla månader samt att kunderna uppskattar den service och tillgänglighet vi erbjuder i butik och online.

– Vi har åstadkommit detta parallellt med omfattande kostnadsbesparingsinitiativ och det underliggande rörelseresultatet har förbättrats avsevärt jämfört med föregående år, påpekar han.

Satsningen på den egna e-handeln gör att man nu tar ytterligare ett steg inom e-handel.
Tidigare har Clas Ohlson avslutat sitt samarbete med Amazon och nu avslutar man ytterligare två samarbeten – de med Mathem och Oda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil