Det går bra nu för Clas Ohlson

Koncernchefen Kristofer Tonström. | Foto Pressbild
Clas Ohlson redovisar ett starkt kvartal med försäljningstillväxt och förbättrad marginal. Nu säger man upp samarbetet med Mathem och Oda.

Det är Clas Ohlsons första kvartal – 1 maj till 31 juli – som nu redovisas.
Där har bolaget haft en ökad försäljning med 7 procent till 2 193 miljoner kr.

– Med en organisk tillväxt på åtta procent och en stärkt bruttomarginal har vi fått en bra start på verksamhetsåret 2023/24. Den positiva trenden fortsatte in i augusti med en organisk försäljningsökning om 14 procent, konstaterar koncernchefen Kristofer Tonström.

– Jag ser det som ett kvitto på hela organisationens framgång med att göra kunderbjudandet relevant under årets alla månader samt att kunderna uppskattar den service och tillgänglighet vi erbjuder i butik och online.

– Vi har åstadkommit detta parallellt med omfattande kostnadsbesparingsinitiativ och det underliggande rörelseresultatet har förbättrats avsevärt jämfört med föregående år, påpekar han.

Satsningen på den egna e-handeln gör att man nu tar ytterligare ett steg inom e-handel.
Tidigare har Clas Ohlson avslutat sitt samarbete med Amazon och nu avslutar man ytterligare två samarbeten – de med Mathem och Oda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil