Dyrare kartonger kan höja priser

Kartongerna kan bli dyrare | Foto MostPhotos
Kartongproducenten DS Smith slår nu larm om att kartonger till många varor har blivit dyrare och att det i slutänden kommer att ge nya prishöjningar.

De kartonger som många varor packas i har redan blivit dyrare och i slutänden kommer det att ge genomslag på priserna i våra butiker, säger Thorbjörn Sagerström till Sveriges radio.
Sagerström är vd för kartongproducenten DS Smith med fabrik i Värnamo och 3 500 svenska kundföretag.

DS Smith arbetar med förpackningar för bland annat öl, bröd och glass på dagligvaruhandelns område och höjde i förra veckan sina förpackningspriser efter att själv ha drabbats av  höjda priser på pappersmassa.

– Vi höjer priserna ut mot våra kunder som i sin tur kommer höja det till konsumenterna, säger Thorbjörn Sageström till sr.se.
Förutom leveranser till e-handelsföretag som Boost, Jollyroom och Amazon levererar företag förpackningar för många varor som ska till livsmedelsbutiker.
– Det är allting från schampoflaskor, kaffeförpackningar, kött, öl och brödprodukter som åker till de stora matvarukedjorna, säger Sagerström till sr.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil