Tre av fyra ej oroliga för matbrist vid kris

Tre av fyra ej oroliga för matbrist vid kris
Foto: Pågen
Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de inte är oroliga för en matbrist vid en eventuell framtida samhällelig kris i Sverige.

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de inte är oroliga för en matbrist vid en eventuell framtida samhällelig kris i Sverige.

Det är 1 015 svarande i en intervju som Pågen låtit Novus göra med vår inställning till mat och dess påverkan av coronapandemin som inriktning.
Svaren presenteras av Pågen som kan konstatera att nästan tre av fyra svarande inte är oroliga över risken för en matbrist vid en framtida kris i Sverige.

Däremot är det så att av de svarande är det fler än tidigare som ser till att ha ett större matförråd hemma om man jämför med tiden innan pandemin.
Fyra av fem har dock inte bullat upp ett större förråd hemma än tidigare men däremot anser nästan hälften av de svarande att det blivit viktigare att välja svenskproducerade livsmedel.

– I spåren av pandemin har en ny utmaning blottats som handlar om att kunna säkra tillgången till livsmedel även i kristider. Här behöver livsmedelsbranschen arbeta både förebyggande och i nära samarbete med myndigheter, kommuner, regering och civilsamhälle för att främja ett livskraftigt och hållbart svenskt jordbruk som är en grundbult i svensk livsmedelsförsörjning, menar Pågens vd Anders Carlsson Jerndal.
– När det gäller just bröd så vet vi att mer än hälften av Sveriges befolkning äter bröd varje dag vilket vi på Pågen såklart vill kunna säkerställa oavsett läge, tillägger Pågens vd.

Undersökningen/Några svar från de 1 015 svarande
48 procent vill handla mer närodlad mat
44 procent vill ytterligare prioritera svenskproducerad mat
35 procent vill äta mer hälsosam mat
16 procent vill oftare handla mat på nätet

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil