Förpackningskapacitet fyrdubblad hos Kronan

Förpackningskapacitet fyrdubblad hos Kronan
Kronans apotek fyrdubblar sin förpackningskapacitet, meddelar företaget. Foto: Pressbild
Med nya paketeringsmaskiner hos Kronans apotek läser man automatiskt av innehållet, anpassar lådans storlek och packar fyra gånger snabbare.

Med nya paketeringsmaskiner hos Kronans apotek läser man automatiskt av innehållet, anpassar lådans storlek och packar fyra gånger snabbare.

Nya automatiserade förpackningsmaskiner används nu i Kronans apoteks centrallager i Enköping.
Enligt företaget paketerar de upp till fyra gånger snabbare än tidigare manuell packning. 

Kronans apotek har efter några veckors test tagit de nya automatiserade förpackningsmaskinerna i fullt bruk.
Maskinerna sköter automatiskt paketeringen av alla e-handelsleveranser och ska kunna paketera upp till fyra gånger snabbare än vad man gjorde manuellt.

– Extra emballage och större kartonger driver emballage- och fraktkostnad. Dessutom är det miljömässigt oacceptabelt med den stora mängd luft i paketen som fraktas runt på vägarna i onödan, menar Hannes Hasselrot hos Kronans apotek i ett pressmeddelande.

– Den automatisering vi nu gör av vår packlinje ger en effektivare produktion med högre kapacitet och en förbättrad kundupplevelsen då vi minskar både luft och fyllnadsmaterial i paketet, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil