Tillväxt under juli i dagligvaruhandeln

Tillväxt under juli i dagligvaruhandeln
Foto: Svensk Dagligvaruhandel
Det blev en ökad försäljning och goda siffror för dagligvaruhandeln under juli månad och det trots höga jämförelsetal från coronasommaren 2020.

Det blev en ökad försäljning och goda siffror för dagligvaruhandeln under juli månad och det trots höga jämförelsetal från coronasommaren 2020.

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 1,2 procent under juli 2021 jämfört med motsvarande månad 2020, enligt branschorganisationen Svensk dagligvaruhandels dagligvaruindex.
Branschen möter höga jämförelsetal då motsvarande siffra för juli i fjol var 6,1 procent.

Försäljningsutvecklingen i butik uppgick till 1,4 procent under månaden. Det är första gången sedan Dagligvaruindex startade som försäljningsutvecklingen i butik var högre än e-handelsutvecklingen, och andra månaden i rad som försäljningen i fysisk butik uppvisar tillväxt, konstaterar man.

– Försäljningsutvecklingen i juli var positiv trots höga jämförelsetal i juli föregående år. Det kan bland annat förklaras med att många spenderade ytterligare en sommar i Sverige på grund av coronapandemin, säger Karin Brynell som är vd för organisationen.

– Sannolikt ser vi också en fortsatt effekt av att kunderna söker sig tillbaka till fysiska butiker i takt med att allt fler vaccinerats. Värt att notera är att prisutvecklingen på livsmedel var negativ under månaden, vilket drar ner tillväxten, påpekar Brynell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil