Sydgrönt expanderar via nytt kyllager

Sydgrönt expanderar via nytt kyllager
Banden på invigningen klipptes av SydGrönts styrelseordförande Lars Wall Persson och VD Anna Törnebrant tillsammans med Torkild Strandberg från Landskrona kommun. Foto: Sydgrönt
Sydgrönt öppnar ett nytt kyllager i Landskrona med ambitionen att förlänga den svenska säsongen för råvaror. Sydgrönt säljer mot dagligvaruhandeln.

Sydgrönt öppnar ett nytt kyllager i Landskrona med ambitionen att förlänga den svenska säsongen för råvaror. Sydgrönt säljer mot dagligvaruhandeln.

Sydgrönt har öppnat ett nytt kyllager i Landskrona. Genom att satsa på kyllager, som förlänger den svenska säsongen, vill företaget öka förutsättningarna för en hållbar produktion av svenska råvaror och samtidigt öka Sveriges självförsörjningsgrad, meddelar företaget.

Moderna kyllager ökar tillgången på svensk mat en längre tid av året och dessutom skapar man minskad miljöbelastning via kortare transporter, är resonemanget.
– Tack vare det nya lagret i Landskrona kan Sydgrönt möta efterfrågan och möjliggöra en förlängning av säsongen för svenska frukter och grönsaker, säger företagets vd Anna Törnebrant till livsmedelsnyheter.se.

Läget i Landskrona är optimalt, enligt Ruslan Babiyenko, lager- och driftschef hos Sydgrönt.
– Kyllagret har en perfekt placering eftersom vi har många odlare i närområdet och närheten till E6:an gör att vi kan optimera våra transporter ut till våra kunder, sammanfattar Babiyenko.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil