Sydgrönt expanderar via nytt kyllager

Sydgrönt expanderar via nytt kyllager
Banden på invigningen klipptes av SydGrönts styrelseordförande Lars Wall Persson och VD Anna Törnebrant tillsammans med Torkild Strandberg från Landskrona kommun. Foto: Sydgrönt
Sydgrönt öppnar ett nytt kyllager i Landskrona med ambitionen att förlänga den svenska säsongen för råvaror. Sydgrönt säljer mot dagligvaruhandeln.

Sydgrönt öppnar ett nytt kyllager i Landskrona med ambitionen att förlänga den svenska säsongen för råvaror. Sydgrönt säljer mot dagligvaruhandeln.

Sydgrönt har öppnat ett nytt kyllager i Landskrona. Genom att satsa på kyllager, som förlänger den svenska säsongen, vill företaget öka förutsättningarna för en hållbar produktion av svenska råvaror och samtidigt öka Sveriges självförsörjningsgrad, meddelar företaget.

Moderna kyllager ökar tillgången på svensk mat en längre tid av året och dessutom skapar man minskad miljöbelastning via kortare transporter, är resonemanget.
– Tack vare det nya lagret i Landskrona kan Sydgrönt möta efterfrågan och möjliggöra en förlängning av säsongen för svenska frukter och grönsaker, säger företagets vd Anna Törnebrant till livsmedelsnyheter.se.

Läget i Landskrona är optimalt, enligt Ruslan Babiyenko, lager- och driftschef hos Sydgrönt.
– Kyllagret har en perfekt placering eftersom vi har många odlare i närområdet och närheten till E6:an gör att vi kan optimera våra transporter ut till våra kunder, sammanfattar Babiyenko.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil