Eskilstuna får ännu ett e-handelslager

Första spadtaget i Eskilstuna | Foto Pressbild
Ytterligare ett e-handelsföretag etablerar sig med ett nytt stort lager i Eskilstuna. Det är HSNG som satsar 120 miljoner kr i etableringen.

Eskilstuna får ytterligare ett nytt, stort lager när ännu ett e-handelsföretag etablerar sig där. Nu handlar det om en byggnad på 20 000 kvadratmeter, klar 2023 och byggd för Health and sports nutrition group, förkortad HSNG.

HSNG säljer sport- och hälsoprodukter via sajterna Gymgrossisten, Bodystore, Vitaminmanager och Fitness Market Nordic.
HSNG har fram tills nu haft sitt lager i Trollhättan men investerar nu 120 miljoner kr i ett lager där ett 70-tal medarbetare ska anställas.

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi väljer att investera i Eskilstuna eftersom det är den mest optimala logistikhubben för oss, säger företagets vd Johan Görgård.
– Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Görgård.

Det nya lagret byggs av företaget Inhubs precis vid E20, på Williams väg 19, och blir helautomatiserat med solceller på taket. 

– Det är mycket glädjande att HSNG tillsammans med Inhubs nu väljer att investera i sin framtida logistiklösning här i Eskilstuna, vilket bekräftar våra mycket uppskattade hållbara, effektiva och attraktiva förutsättningar samt stärker Eskilstuna som etableringsort. Etableringen kommer att skapa många nya arbetstillfällen, kommenterar David Hofmann, vd för Eskilstuna logistik och etablering. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil