Kalles kaviar blir vegansk under 2022

Kalles kaviar blir vegansk under 2022
Maria Tilly. Foto: Orkla
Ingen vegamössa men väl veganskt innehåll. Det handlar om klassiska Kalles kaviar som under 2022 kommer i en vegansk tappning från Orkla foods.

Ingen vegamössa men väl veganskt innehåll. Det handlar om klassiska Kalles kaviar som under 2022 kommer i en vegansk tappning från Orkla foods.

Under första delen av 2022 släpper Orkla foods sin Kalles kaviar i vegansk tappning, en produkt som då är tångbaserad och som Orkla lagt flera år på att utveckla.

– Kalles var en produkt vi identifierade tidigt att vi ville göra vegansk. Vi vet att snittåldern för dagens köpare är 52 år och att det främst är de under 45 som äter veganskt. Därför förstod vi att vi behövde ta fram en produkt som mer tilltalade den målgruppen, säger Maria Tilly som är marknadsdirektör hos Orkla foods Sverige.

Det är dock den ändå marginella gruppen veganer man i första hand vill nå med den nya produkter och övriga där man skapar veganska varianter.
Det handlar i betydligt högre grad om den snabbt växande gruppen allätare, så kallade flexitarianer, som gärna och alltmer väljer veganska alternativ där de finns.

Orkla har tidigare släppt veganska varianter av Risifrutti och ostbågar, Cloetta har släppt en vegansk kexchoklad och Nestlé en vegansk Kit-kat.
Det är med andra ord en stark trend som vi kommer att få se mer av under 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil