”Ett annorlunda år på flera olika sätt”

”Ett annorlunda år på flera olika sätt”
Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel. Foto: Roberth Björk
2020 blev annorlunda på flera sätt för dagligvaruhandeln, konstaterade Svensk dagligvaruhandels vd Karin Brynell på digitala Dagligvaruhandeln tisdag.

2020 blev annorlunda på flera sätt för dagligvaruhandeln, konstaterade Svensk dagligvaruhandels vd Karin Brynell på digitala Dagligvaruhandeln tisdag.

Redan det är ju en intäkt på hur annorlunda det är. Tidigare har ju en dag som denna varit en ”firmafest” för hela branschen, fysiskt på plats, men i coronatider får även denna bransch mötas digitalt.

– Vi har sett att corona påverkat tillväxten på flera sätt, konstaterade Brynell vid seminariet.
– Det har handlat om en kraftig tillväxt i dagligvaruhandeln men även om en e-handel som exploderat och fördubblats, om än från låga nivåer, konstaterade hon.

Även inom själva e-mathandeln har coronapandemin påverkat oss, påpekade Brynell som hänvisade till hur click and collect i november blev större än hemleverans.

– Det är även så att om dagligvaruhandeln haft en kraftig tillväxt under 2020 så har tillväxten inte varit generell utan delar av branschen har haft det tufft på flera olika sätt, konstaterade Svensk dagligvaruhandels vd.

Läs mer om detta och fler artiklar från seminariet Dagligvaruhandeln och om handelns 2020 i Butikstrender 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil