Slår ett slag för sunt svenskt kött

Slår ett slag för sunt svenskt kött
Foto: Svenskt kött
Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Vad är det då det är dags för från Svenskt kötts sida? Jo, man vill slå tillbaka efter vad man beskriver som många år av kritik och spekulationer.
Det handlar, skriver Svenskt kötts vd Isabel Moretti, om att få ”berätta vår egen historia på vårt sätt”

– Vi behöver inte äta kött varje dag, men när vi äter kött ska vi veta att djuren har haft ett gott liv. Att de har bidragit till kretsloppet, mångfalden, livsmedelsproduktionen och inte minst till att ge oss ett av de mest näringsrika livsmedel som finns, konstaterar organisationen i sitt nyhetsbrev för oktober.

Alla har kunnat se hur utsattheten varit stor för svenska köttproducenter och köttföretag under en rad år. Nu vill branschen visa den funktion man fyller och att man gör det under sunda förhållanden.
– Efter många år av kritik och spekulationer har slakteribranschen bestämt sig för att det är dags nu; dags att visa upp hur det går till när djur blir till mat och berätta vår egen historia på vårt sätt, skriver Isabel Moretti i organisationens nyhetsbrev.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil