Slår ett slag för sunt svenskt kött

Slår ett slag för sunt svenskt kött
Foto: Svenskt kött
Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Vad är det då det är dags för från Svenskt kötts sida? Jo, man vill slå tillbaka efter vad man beskriver som många år av kritik och spekulationer.
Det handlar, skriver Svenskt kötts vd Isabel Moretti, om att få ”berätta vår egen historia på vårt sätt”

– Vi behöver inte äta kött varje dag, men när vi äter kött ska vi veta att djuren har haft ett gott liv. Att de har bidragit till kretsloppet, mångfalden, livsmedelsproduktionen och inte minst till att ge oss ett av de mest näringsrika livsmedel som finns, konstaterar organisationen i sitt nyhetsbrev för oktober.

Alla har kunnat se hur utsattheten varit stor för svenska köttproducenter och köttföretag under en rad år. Nu vill branschen visa den funktion man fyller och att man gör det under sunda förhållanden.
– Efter många år av kritik och spekulationer har slakteribranschen bestämt sig för att det är dags nu; dags att visa upp hur det går till när djur blir till mat och berätta vår egen historia på vårt sätt, skriver Isabel Moretti i organisationens nyhetsbrev.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil