Slår ett slag för sunt svenskt kött

Slår ett slag för sunt svenskt kött
Foto: Svenskt kött
Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Vad är det då det är dags för från Svenskt kötts sida? Jo, man vill slå tillbaka efter vad man beskriver som många år av kritik och spekulationer.
Det handlar, skriver Svenskt kötts vd Isabel Moretti, om att få ”berätta vår egen historia på vårt sätt”

– Vi behöver inte äta kött varje dag, men när vi äter kött ska vi veta att djuren har haft ett gott liv. Att de har bidragit till kretsloppet, mångfalden, livsmedelsproduktionen och inte minst till att ge oss ett av de mest näringsrika livsmedel som finns, konstaterar organisationen i sitt nyhetsbrev för oktober.

Alla har kunnat se hur utsattheten varit stor för svenska köttproducenter och köttföretag under en rad år. Nu vill branschen visa den funktion man fyller och att man gör det under sunda förhållanden.
– Efter många år av kritik och spekulationer har slakteribranschen bestämt sig för att det är dags nu; dags att visa upp hur det går till när djur blir till mat och berätta vår egen historia på vårt sätt, skriver Isabel Moretti i organisationens nyhetsbrev.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil