Slår ett slag för sunt svenskt kött

Slår ett slag för sunt svenskt kött
Foto: Svenskt kött

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Organisationerna Svenskt kött och Svenska köttföretagen satsar nu offensivt för att visa hur djur blir mat. ”Nu är det dags” är slagordet.

Vad är det då det är dags för från Svenskt kötts sida? Jo, man vill slå tillbaka efter vad man beskriver som många år av kritik och spekulationer.
Det handlar, skriver Svenskt kötts vd Isabel Moretti, om att få ”berätta vår egen historia på vårt sätt”

– Vi behöver inte äta kött varje dag, men när vi äter kött ska vi veta att djuren har haft ett gott liv. Att de har bidragit till kretsloppet, mångfalden, livsmedelsproduktionen och inte minst till att ge oss ett av de mest näringsrika livsmedel som finns, konstaterar organisationen i sitt nyhetsbrev för oktober.

Alla har kunnat se hur utsattheten varit stor för svenska köttproducenter och köttföretag under en rad år. Nu vill branschen visa den funktion man fyller och att man gör det under sunda förhållanden.
– Efter många år av kritik och spekulationer har slakteribranschen bestämt sig för att det är dags nu; dags att visa upp hur det går till när djur blir till mat och berätta vår egen historia på vårt sätt, skriver Isabel Moretti i organisationens nyhetsbrev.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.