Ökning för Kravmärkta ägg

1,7 procent upp för Kravmärkta ägg under 2019. Nu är 16,7 procent av de sålda äggen Kravmärkta. | Foto: Pressbild
Försäljningen av Kravmärkta ägg ökade med 1,7 procent under 2019. Nu står kategorin för 16,7 procents andel av den totala äggförsäljningen i handeln.

553 miljoner kr. Så mycket handlade svenskarna Kravmärkta ägg för under 2019. Det motsvarar en ökning med 9 miljoner kr från året innan.
I procent är ökningen 1,7 procent och andelen Kravmärkta ägg alltså 16,7 procent.

– Svenskarnas efterfrågan på Kravmärkta ägg är positivt för både hönorna, miljön och de svenska bönder som investerar för att kunna erbjuda en hög välfärd för sina djur. Vi ser ett starkt engagemang för bättre djurvälfärd och för att bekämpa miljöproblem, säger Anita Falkenek som är organisationens vd.

– Kravs vision är att all produktion av livsmedel ska ske på ett hållbart sätt. Dessutom har vi särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar, miljö och klimatpåverkan. Vi ser att konsumenterna både uppfattar och uppskattar detta, sammanfattar Anita Falkenek.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil