Systembolaget ska testa självutcheckning

Systembolaget ska testa självutcheckning
Foto: Mostphotos
Redan denna septembermånad inleder Systembolaget ett test med självutcheckningskassor. Försöket sker i en butik i Stockholm och en butik i Örebro.

Redan denna septembermånad inleder Systembolaget ett test med självutcheckningskassor. Försöket sker i en butik i Stockholm och en butik i Örebro.

Systembolaget utvecklar och testar nytt för att möta kundernas förändrade köpbeteenden och förväntningar, skriver företaget i en pressrelease.
Undersökningar visar att många av kunder vill kunna handla smidigt och enkelt när de handlar en eller få varor, därför testar vi självutcheckningskassor i ett par butiker med start i september 2021, är en konsekvens av det beskedet skriver man.

Systembolaget inleder testet av självutcheckning den 13 september 2021 i butikerna på Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro.
Testet är planerat att pågå till maj 2022 och kommer att utvärderas löpande längs vägen.

– I direkt anslutning till den ordinarie kassan kommer kunder kunna välja kassan med självutcheckning där vi har medarbetare på plats för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs, säger Willy Pettersson som är butikschef i den aktuella Örebro-butiken.

– Eftersom alkohol inte är som andra varor kommer vi att genomföra självutcheckningen på vårt sätt.  För oss är det viktigt att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar – med omtanke om alla, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil