Julpresentkort slår rekord i Halmstad

Julpresentkort slår rekord i Halmstad
Brett utbud och succé för lokala presentkort i Halmstad. Foto: Destination Halmstad
Halmstads butiker är i likhet med landets övriga pressade av pandemin. Men nu redovisar man en sexdubbling av försäljningen av lokala presentkort.

Halmstads butiker är i likhet med landets övriga pressade av pandemin. Men nu redovisar man en sexdubbling av försäljningen av lokala presentkort.

Halmstads butiker är hårt pressade av coronapandemins effekter på julhandeln. Men nu redovisas försäljning av lokala presentkort i rekordvolymer.
Försäljningen av Citypresentkortet har mer än sexdubblats och även Hallarnas presentkort har haft en positiv utveckling, där företagsladdningar ökat med 80 procent, rapporterar Destination Halmstad.

Den kraftigt ökade försäljningen kommer främst från lokala företag som väljer att köpa presentkort som julgåvor till sina anställda.
Under oktober och november har Citypresentkort sålts för över 800 000 kronor.

– Vi är så stolta och tacksamma över att stora delar av Halmstads näringsliv väljer en lokal julklapp i år genom att stötta citys verksamheter. Detta ger hopp inför 2021, säger Caroline Bengtsson, cityledare hos Halmstad city.

Även för Hallarnas butiker har presentkortsförsäljningen blivit en viktig intäktskälla i julhandeln. Presentkorten säljs via automater i gallerian eller via Hallarnas hemsida för företag.
– Vi har de senaste åren haft en väldigt bra försäljning av presentkort och vi ser även i år en ökning. Det känns extra skönt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att handla presentkort på ett tryggt sätt, säger Niklas Santesson, centrumchef på Hallarna. Hos turistbyrån ser man samma trend.
– Det är helt fantastiskt vilket engagemang som Halmstadborna och Halmstads företag visar för de verksamheter som har det svårt, säger Malin Backe, chef för turistservice på Destination Halmstad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil