Julpresentkort slår rekord i Halmstad

Julpresentkort slår rekord i Halmstad
Brett utbud och succé för lokala presentkort i Halmstad. Foto: Destination Halmstad
Halmstads butiker är i likhet med landets övriga pressade av pandemin. Men nu redovisar man en sexdubbling av försäljningen av lokala presentkort.

Halmstads butiker är i likhet med landets övriga pressade av pandemin. Men nu redovisar man en sexdubbling av försäljningen av lokala presentkort.

Halmstads butiker är hårt pressade av coronapandemins effekter på julhandeln. Men nu redovisas försäljning av lokala presentkort i rekordvolymer.
Försäljningen av Citypresentkortet har mer än sexdubblats och även Hallarnas presentkort har haft en positiv utveckling, där företagsladdningar ökat med 80 procent, rapporterar Destination Halmstad.

Den kraftigt ökade försäljningen kommer främst från lokala företag som väljer att köpa presentkort som julgåvor till sina anställda.
Under oktober och november har Citypresentkort sålts för över 800 000 kronor.

– Vi är så stolta och tacksamma över att stora delar av Halmstads näringsliv väljer en lokal julklapp i år genom att stötta citys verksamheter. Detta ger hopp inför 2021, säger Caroline Bengtsson, cityledare hos Halmstad city.

Även för Hallarnas butiker har presentkortsförsäljningen blivit en viktig intäktskälla i julhandeln. Presentkorten säljs via automater i gallerian eller via Hallarnas hemsida för företag.
– Vi har de senaste åren haft en väldigt bra försäljning av presentkort och vi ser även i år en ökning. Det känns extra skönt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att handla presentkort på ett tryggt sätt, säger Niklas Santesson, centrumchef på Hallarna. Hos turistbyrån ser man samma trend.
– Det är helt fantastiskt vilket engagemang som Halmstadborna och Halmstads företag visar för de verksamheter som har det svårt, säger Malin Backe, chef för turistservice på Destination Halmstad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil