[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

EU och USA överens om avtal om dataöverföring

Foto MostPhotos
USA och EU har kommit överens om ett nytt avtal om hur användardata ska kunna skickas mellan USA och EU. Avtalet ska ge ett fritt flöde, är tanken.

Efter ett stopp av integritetsskäl sedan 2020 har nu EU och USA kommit överens om ett nytt avtal kring hur användardata kan skickas mellan EU och USA. Under en pressträff presenterade EU-kommissionären Didier Reynders det nya avtalet, ”Data adequacy agreement”.

Genom avtalet kan nu personlig data flöda fritt och säkert mellan EU och USA utan ytterligare villkor eller godkännanden, sade Reynders. Avtalet ska garantera “full efterlevnad av villkoren som sattes upp i beslutet från EU:s högsta domstol”.

Bakgrunden till det påpekande och till det nya avtalet är den så kallade Schrems II-domen från 2020. I den underkände EU-domstolen det så kallade Privacy shield-avtal som reglerade hur användardata mellan EU och USA hanteras.

Orsaken var att USA inte levde upp till GDPR-reglerna enligt domstolen som inte såg USA som en säker motpart ur integritetssynvinkel.
Sedan dess har arbetet pågått för att förfina och utveckla regelverket så att avtalet ska kunna börja rulla igen, vilket nu alltså sker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil