Nivea anslutet till Pantapå

Nu kan man panta Niveas produkter efter användning genom att man anslutit sig till Pantapå. Foto: Nivea
Nivea ansluter sig till Pantapå som en del av sitt hållbarhetslöfte, skriver företaget och hoppas nu på en större mängd återvunna plastförpackningar.

Svenska konsumenter kommer att kunna panta tomma Nivea-förpackningar på sin lokala återvinningsstation, när Nivvea nu går samman med hyllade startup:en Pantapå.
För närvarande samlas enbart 42 procent av plastförpackningar i Sverige in för återvinning men Nivea vill nu dra sitt strå till återvinningsstacken genom initiativet.

Det nya initiativet innebär att konsumenter som laddar ner den kostnadsfria Pantapå-appen kan ta sina tomma Nivea-förpackningar till närmaste återvinningsstation, skanna streckkoden och återvinna produkten i utbyte mot en rabattkupong.

– Som ett världsledande företag inom hudvård måste vi ta vårt ansvar, och säkerställa att så mycket som möjligt av våra förpackningar återvinns. Vi har en tydlig och långtgående hållbarhetsagenda och genom vårt nya partnerskap med Pantapå vill vi hjälpa till, säger ägarföretaget Beiersdorf Swedens Karin Rodestedt. 

Fakta/Så fungerar Pantapå
1. Ladda ner Pantapå-appen (App store/Google play)
2. Hitta din närmaste återvinningsstation
3. Ta med dina förpackningar till stationen och skanna streckkoden på förpackningen med appen
4. Få din belöning (kontant eller kupong) via din telefon

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil