Söker klimatsmarta transporter

Apotek hjärtats hållbarhetschef Cecilia de Pedro hittar lösningar i samarbete med två universitet. | Foto: Pressbild
Apotek hjärtat startar ett samarbete med Linköpings och Stockholms universitet för att utveckla klimatarbetet kring företagets transporter på sikt.

I takt med att allt fler väljer att e-handla ökar kraven på leveranserna, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, konstaterar Apotek hjärtat i en pressrelease idag.
Nu deltar man därför i ett forskningsprojekt med Linköpings och Stockholms universitet för att utforma och presentera leveransalternativ med minimerad klimatpåverkan.

Idag står klimatpåverkan från transporter för en stor del av samhällets totala klimatavtryck, påpekar man. 
Målet med det nya projektet, finansierat av Vinnova, är att ta fram underlag för klimatsmarta leveransalternativ för e-handelsdistribution, med avsikt att öka möjligheten för konsumenter att bidra till minskade utsläpp av växthusgaser.

– Ambitionen för Apotek hjärtats hållbarhetsarbete är alltid att det ska bidra till en positiv förändring för fler. Genom att delta i det här forskningsprojektet kan vi ”ta tempen” på vårt eget arbete och få ett akademiskt och objektivt perspektiv på våra satsningar. Samtidigt får vi möjlighet att kalibrera vårt klimatarbete utifrån den senaste forskningen inom e-handelns klimatpåverkan, säger Cecilia de Pedro, företagets hållbarhetschef.

– Vi vill underlätta för våra kunder att göra medvetna val och lät därför göra en en jämförelse mellan de transportörer som vi har avtal med. resultatet kunde vi se vilka av våra e-handelstransportörer som har lägst klimatpåverkan just idag. Vi hoppas att denna möjlighet uppskattas och väljs av våra kunder och att det samtidigt sporrar alla våra transportörer att fortsatta arbeta med att minska sin klimatpåverkan, säger Christina Ericsson, som är chef för e-handel och digital utveckling hos apotekskedjan.

Christina Ericsson, chef för e-handel och digital utveckling. | Foto : Pressbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil