Smörrebröd till äldreboende

Under onsdagen levererade Santa Marias restaurang smörrebröd till ett äldreboende i Göteborg. | Foto: Pressbild
Lite extra guldkant på tillvaron blev det när Santa Marias restaurang i Göteborg levererade smörrebröd till ett lokalt äldreboende i veckan.

Paulig har en egen restaurang i Mölndal, med namnet Taste by Santa Maria, och den har varit igång sedan 2016.
Men de 250-300 gäster man brukar ha varje dag har i coronatider fått finna sig i att lunchrestaurangen är stängd.

Det har inte hindrat vare sig Paulig, som äger Santa Maria, eller restaurangen att vara aktiv. Paulig har skänkt skyddsutrustning till Göteborg men när ett äldreboende frågade efter mer skyddsutrustning tvingades man säga nej.

– Tyvärr har vi ingen mer skyddsutrustning att avvara, men vi kunde inte riktigt släppa frågan. Tillsammans kom vi fram till att vi ändå kunde göra en insats för äldreboendet genom att leverera det som vi kan bäst – mat, säger Pauligs kommunikationschef Eva Berglie.

Under onsdagen körde restauranggänget ut gåvan till äldreboendet. De boende och personalen kan nu njuta av smörrebröd med gubbröra respektive dansk remoulad och rostbiff, tillagade av Santa Maria-restaurangens kockar.
– I dessa tider då vår verksamhet inte är igång som vanligt har vi lite tid över och varför inte då göra något gott av saken när vi har möjlighet, säger restaurangchefen Henrik Stengren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil