Köper växtbaserade matkasseföretaget

Köper växtbaserade matkasseföretaget
Foto: Kale United
Kale United stärker sin position på den veganska livsmedelsmarknaden genom att köpa Enkla kassen. En växtbaserad matkasse breddar Kale Uniteds utbud.

Kale United stärker sin position på den veganska livsmedelsmarknaden genom att köpa Enkla kassen. En växtbaserad matkasse breddar Kale Uniteds utbud.

Kale United växer efter förvärvet av verksamheten för den växtbaserade matkasseleverantören Enkla Kassen.
Tillskottet ska aktivera distributionskedjan hos koncernens tidigare bolag Kale Foods och restaurangerna under Planticize. En snabb svensk expansion ska följas av en snar internationalisering.
Så ser planen ut för veganska hårdsatsande Kale United.

Efter att ha utvärderat alla aktörer inom matkassar gör Kale United bedömningen att Enkla Kassen var den leverantör som bäst motsvarade förväntningarna på hållbar affärsutveckling, värdegrund och kundunderlag, skriver företaget i en pressrelease.

– Med Enkla kassens fokus på snabblagad växtbaserad vardagsmat och smarta logistikkedjor har företaget stor tillväxtpotential och goda möjligheter att expandera globalt. Enkla Kassen sällar sig till Kale Uniteds företagsportfölj som innehåller bolag som Bärta, Astrid & aporna, Mycorena, Heura Foods med flera, slår man fast.

Planen är nu att bredda affärsverksamheten och därefter introducera Enkla kassen utomlands. De första prioriteringarna för Enkla kassen är att tillsätta en ny ledningsgrupp och vd för att möjliggöra en ny expansiv fas.
Förvärvet ska också möjliggöra snabb tillväxt av tjänsten genom ett kapitaltillskott från den nya ägaren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil