Far och son smugglade 700 liter öl

Arkivbild MostPhotos
I tingsrätten dömdes en far och hans son för att ha smugglat in 700 liter öl från Tyskland till Sverige utan att anmäla det till Tullverket. Nu har hovrätten ändrat domen och straffet för paret.

Under julen 2021 begav sig paret tillsammans med en anställd i faderns firma till Tyskland. Trots att syftet med resan inte var att köpa alkohol, gjorde de en gemensam beställning i en butik där fadern stod för betalningen. Den beställda alkoholen lastades sedan in i deras bilar från lastpallarna i butiken.

Planen var att fördela alkoholen mellan dem när de återvände till Sverige. Fadern hävdade att hans andel var avsedd för familjens konsumtion, medan sonen planerade att använda sin del för en fest med en vän samt för en resa till Sälen med ytterligare vänner.

Vid gränsen hade de 704 liter öl, 36 liter vin och 17 liter sprit i bilarna, allt som de inte hade deklarerat för Tullverket.

I dagarna ändrade hovrätten tingsrättens dom och ökade antalet timmar samhällstjänst för både fadern och sonen. Hovrätten ansåg att det befintliga straffet inte var tillräckligt och valde därför att skärpa det.

I hovrättens dom ändrades sonens straff till en villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Dessutom ändrades det alternativa fängelsestraffets längd till en månad.

För fadern blev straffet 75 timmars samhällstjänst och det alternativa fängelsestraffets längd ändrades till två månader enligt hovrättens beslut.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil