Svensk handel reagerar mot ”EU-vantolkning”

Svensk handel reagerar mot ”EU-vantolkning”
Svensk handels vd Karin Johansson. Foto: Björn Lofterud
En vantolkning av regeringen ger helt fel utfall av ett EU-förslag menar Svensk handel som nu slår larm och kräver att regeringen ser grundtanken i EU-förslaget.

En vantolkning av regeringen ger helt fel utfall av ett EU-förslag menar Svensk handel som nu slår larm och kräver att regeringen ser grundtanken i EU-förslaget.

Multinationella jättar får förstärkt skydd och det är en ”vantolkning av EU-direktivet” anser branschorganisationen Svensk handel som nu vill se en snabb ändring.
Det handlar om EU-direktivet Unfair trading practices (UTP) som organisationen anser vantolkats av den svenska regeringen.

– Regeringens förslag går helt på tvärs med grundtanken i själva EU-förslaget, säger Svensk handels vd Karin Johansson.
Det blir i praktiken förbjudet för matbutiken som tillfälligt sålt mindre mängd mjölk att avbeställa mejerivaror eller för servicebutiken att avbeställa nästa glassorder, hävdar Svensk handel som nu kräver att regeringen inser vad grundtanken i EU-förslaget egentligen är.

Läs mer om EU-regelstriden i Butikstrender, magasinet, 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil