Svensk handel reagerar mot ”EU-vantolkning”

Svensk handel reagerar mot ”EU-vantolkning”
Svensk handels vd Karin Johansson. Foto: Björn Lofterud
En vantolkning av regeringen ger helt fel utfall av ett EU-förslag menar Svensk handel som nu slår larm och kräver att regeringen ser grundtanken i EU-förslaget.

En vantolkning av regeringen ger helt fel utfall av ett EU-förslag menar Svensk handel som nu slår larm och kräver att regeringen ser grundtanken i EU-förslaget.

Multinationella jättar får förstärkt skydd och det är en ”vantolkning av EU-direktivet” anser branschorganisationen Svensk handel som nu vill se en snabb ändring.
Det handlar om EU-direktivet Unfair trading practices (UTP) som organisationen anser vantolkats av den svenska regeringen.

– Regeringens förslag går helt på tvärs med grundtanken i själva EU-förslaget, säger Svensk handels vd Karin Johansson.
Det blir i praktiken förbjudet för matbutiken som tillfälligt sålt mindre mängd mjölk att avbeställa mejerivaror eller för servicebutiken att avbeställa nästa glassorder, hävdar Svensk handel som nu kräver att regeringen inser vad grundtanken i EU-förslaget egentligen är.

Läs mer om EU-regelstriden i Butikstrender, magasinet, 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil