Svensk handel reagerar mot ”EU-vantolkning”

Svensk handel reagerar mot ”EU-vantolkning”
Svensk handels vd Karin Johansson. Foto: Björn Lofterud
En vantolkning av regeringen ger helt fel utfall av ett EU-förslag menar Svensk handel som nu slår larm och kräver att regeringen ser grundtanken i EU-förslaget.

En vantolkning av regeringen ger helt fel utfall av ett EU-förslag menar Svensk handel som nu slår larm och kräver att regeringen ser grundtanken i EU-förslaget.

Multinationella jättar får förstärkt skydd och det är en ”vantolkning av EU-direktivet” anser branschorganisationen Svensk handel som nu vill se en snabb ändring.
Det handlar om EU-direktivet Unfair trading practices (UTP) som organisationen anser vantolkats av den svenska regeringen.

– Regeringens förslag går helt på tvärs med grundtanken i själva EU-förslaget, säger Svensk handels vd Karin Johansson.
Det blir i praktiken förbjudet för matbutiken som tillfälligt sålt mindre mängd mjölk att avbeställa mejerivaror eller för servicebutiken att avbeställa nästa glassorder, hävdar Svensk handel som nu kräver att regeringen inser vad grundtanken i EU-förslaget egentligen är.

Läs mer om EU-regelstriden i Butikstrender, magasinet, 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil