Gerhard Bley slutar som vd för Kavli

Gerhard Bley slutar som vd för Kavli
Foto: Kavli
Efter elva år i företaget lämnar Gerhard Bley vd-jobbet hos Kavli men sitter kvar på vd-stolen tills företaget hunnit rekrytera hans efterträdare.

Efter elva år i företaget lämnar Gerhard Bley vd-jobbet hos Kavli men sitter kvar på vd-stolen tills företaget hunnit rekrytera hans efterträdare.

Efter elva år i företaget väljer alltså Gerhard Bley att lämna vd-posten på Kavli. 
Arbetet med att hitta en efterträdare har inletts och Gerhard Bley blir kvar som vd till dess att en ny person har rekryterats.

– Jag är glad och stolt över den utveckling som vi tillsammans har åstadkommit under min tid som vd, säger Gerhard Bley.
– Kavli är i dag ett helt annat företag än när jag tillträdde för snart elva år sedan och står nu starkt rustat för framtiden, inte minst efter ett rekordår 2020 omsättnings- och resultatmässigt, tillägger han.

Gerhard Bley har varit vd för Kavli i Sverige sedan år 2010. Under hans ledning har både omsättningen ökat och lönsamheten stärkts, bland annat till följd av flera stora förvärv av varumärken som Eriks såser, Planti och Bollnäsfil.
Kavli har även investerat i det empatiska ledarskapet och belönades med utmärkelsen A great place to work förra året. Kavlis omkring 225 anställda i Eslöv och Älvsjö är informerade och arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.
Gerhard Bley, som slutar på egen begäran, fortsätter som vd till dess att en ny person har rekryterats och ska sedan vara senior advisor under en övergångsperiod.

– Det är mycket imponerande hur Gerhard och hans team lyckats öka Kavlis omsättning från 400 miljoner till en miljard, samtidigt som man initierat en stor satsning på hållbarhet, säger Kavlis koncernchef Kenneth Hamnes.
– Jag önskar honom allt gott inför framtida utmaningar, och är förstås glad att han blir kvar i vd-rollen ett tag till för att fortsätta den goda utvecklingen under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil