Skänkt pant = 5 miljoner träd

Under 2019 skänkte Coops kunder 6,4 miljoner kr till Vi-skogen via skänkta pantpengar. Från starten handlar det om nästan 100 miljoner kr.

Nu redovisar Coop 2019 års siffror när det gäller Vi-skogen. Coops kunder kan skänka sina pantkronor till denna och för 2019 blev det en intäkt på 6,4 miljoner kr. Det innebär att Coops kunder sedan starten samlat in nästan 100 miljoner kr via skänkt pant. Det motsvarar i sin tur ungefär fem miljoner planterade träd i östra Afrika.

– I de länder vi arbetar saknar människor marginaler och i dessa utmanande tider, med den globala coronakrisen, är vårt arbete viktigare än någonsin. Vi är otroligt tacksamma för det stöd vi får, säger Eva Åberg, verksamhetschef för Vi-skogen.

Den som pantar burkar eller flaskor i en av Coops butiker kan välja att trycka på Biståndsknappen och skänka pantpengarna till Vi-skogen.
– Att totalt nästan 100 miljoner kronor skänkts av Coops pantare till Vi-skogen är fantastiskt och betyder mat på bordet och möjligheten att lyfta sig ur fattigdom för väldigt många människor. Dessutom gör det skillnad för klimatet, konstaterar Charlotta Szczepanowski som är chef för hållbarhet och kvalitet hos Coop Sverige.

I Vaxholms kommun skänkte invånarna hela 7,99 kronor av varje pantad 100-lapp under 2019. Det är en rekordhög procent och innebär att de därmed kniper förstaplatsen bland kommunerna i landet från Danderyd som vunnit kampen de senaste åren.
Vaxholm följs av Danderyd på andra plats och Nacka behåller sin tredje plats från ifjol.
Den kommun som klättrat allra mest i placering är Sävsjö som klättrat 60 platser sedan i fjol. Sävsjö hamnar i år på plats 87.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart dina uppgifter enligt GDPR
Läs mer här.

Citymail fossilfritt i Stockholm

Citymail kommer i sin brev- och paketutdelning bli fossilfri i hela Stockholms innerstad vilket bland andra Coop som nyttjar Citymail gillar.

FILM: Årets företagare 2020

Richard Bergfors, norrbottning och vd för Max burgers, är årets vinnare av priset ”Årets företagare”, vilket delas ut av organisationen Företagarna.

Dressmann och Cubus stänger

Cubus i centrum av Gävle läggs ned. Dressmann avvecklas i Sandviken. Varnergruppen fortsätter linjen med neddragningar och butiksstängningar.

Ikea vägrar Black friday

Istället för att hänga på Black friday ska Ikea göra något hållbart av den svarta fredagen genom att köpa tillbaka Ikea-varor från kunder den dagen.

Framtidstron på väg tillbaka

Framtidstron i både butiks- och e-handeln ökar i oktober, konstaterar Svensk handel som ser en mer positiv attityd både i näthandel och fysisk handel.

Lidl vänder – startar kundklubb

Lidl har varit den enda stora dagligvarukoncern i Sverige som saknat lojalitetsprogram. Nu ändrar man sig och startar Lidl plus, igång 19 oktober.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.