Skänkt pant = 5 miljoner träd

Coops kunder har sedan starten samlat in nästan 100 miljoner kr via skänkt pant. Det motsvarar i sin tur ungefär fem miljoner planterade träd i östra Afrika. | Foto: Oleg Magni
Under 2019 skänkte Coops kunder 6,4 miljoner kr till Vi-skogen via skänkta pantpengar. Från starten handlar det om nästan 100 miljoner kr.

Nu redovisar Coop 2019 års siffror när det gäller Vi-skogen. Coops kunder kan skänka sina pantkronor till denna och för 2019 blev det en intäkt på 6,4 miljoner kr. Det innebär att Coops kunder sedan starten samlat in nästan 100 miljoner kr via skänkt pant. Det motsvarar i sin tur ungefär fem miljoner planterade träd i östra Afrika.

– I de länder vi arbetar saknar människor marginaler och i dessa utmanande tider, med den globala coronakrisen, är vårt arbete viktigare än någonsin. Vi är otroligt tacksamma för det stöd vi får, säger Eva Åberg, verksamhetschef för Vi-skogen.

Den som pantar burkar eller flaskor i en av Coops butiker kan välja att trycka på Biståndsknappen och skänka pantpengarna till Vi-skogen.
– Att totalt nästan 100 miljoner kronor skänkts av Coops pantare till Vi-skogen är fantastiskt och betyder mat på bordet och möjligheten att lyfta sig ur fattigdom för väldigt många människor. Dessutom gör det skillnad för klimatet, konstaterar Charlotta Szczepanowski som är chef för hållbarhet och kvalitet hos Coop Sverige.

I Vaxholms kommun skänkte invånarna hela 7,99 kronor av varje pantad 100-lapp under 2019. Det är en rekordhög procent och innebär att de därmed kniper förstaplatsen bland kommunerna i landet från Danderyd som vunnit kampen de senaste åren.
Vaxholm följs av Danderyd på andra plats och Nacka behåller sin tredje plats från ifjol.
Den kommun som klättrat allra mest i placering är Sävsjö som klättrat 60 platser sedan i fjol. Sävsjö hamnar i år på plats 87.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil