Lanserar växtbaserade matlagningsprodukter

Lanserar växtbaserade matlagningsprodukter
Tre nya växtbaserade matlagningsprodukter från Valio. Foto: Pressbild Valio
Valio utökar sitt veganska sortiment Valio Oddlygood genom att lansera växtbaserade alternativ till creme fraiche, matlagningsgrädde och vispgrädde.

Valio utökar sitt veganska sortiment Valio Oddlygood genom att lansera växtbaserade alternativ till creme fraiche, matlagningsgrädde och vispgrädde.

Att vi under de senaste åren sett en klart ökad efterfrågan på växtbaserade livsmedel är ingen nyhet.
Vi har dessutom kunnat se att även om inte andelen veganer och vegetarianer växer bland svenskarna så ökar andelen allätare, nu för tiden ofta benämnda flexitarianer.

Det tar nu Valio vidare i ett steg till när man lanserar nya växtbaserade matlagningsprodukter.
Det är Oddlygood dream fraiche (som hörs på namnet ett alternativ till creme fraiche), Oddlygood easy cooking (en matlagningsgrädde) och Oddlygood easy whipping (en vispgrädde).

– Det är väldigt spännande att vara en del arbetet för växtbaserade alternativ till klassiska matlagningsprodukter. Det ska vara lätt att anpassa maten både till vardag och fest, utan att behöva tumma på smaken, säger Valio Oddlygoods produktchef Karin Philipsson.
– I våra konsumenttester av nyheterna upplevdes smaken som god och texturen som krämig, vilket vi så klart tycker är kul, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil