Fazer öppnar två nya butiksbagerier 

Foto Pressbild
Fazer fortsätter sin expansion med två nya butiksbagerier: ICA Supermarket Format i Upplands Väsby och ICA Kvantum i Farsta. Dessa nya tillskott innebär en möjlighet för kunder att njuta av nygräddat och smakrikt bröd varje dag, bakat från grunden av kvalificerade bagare.

Fazers butiksbagerikoncept, ”Fazer Bageri,” har öppnat sina dörrar på ICA Supermarket Format i Upplands Väsby den 29 maj och på ICA Kvantum i Farsta den 12 juni. Butikerna erbjuder ett brett sortiment av olika typer av bröd och bakverk, bakade med råvaror av hög kvalitet, vilket är en del av Fazers tradition sedan 1891. Fazers butiksbagerikoncept handlar om att skapa en inspirerande brödavdelning i butik och erbjuda ett nygräddat sortiment bakat från grunden. Förra året öppnade Fazer sitt första butiksbageri i Sverige på ICA Supermarket Vanadis i Stockholm, vilket nu följs upp med expansionen till Upplands Väsby och Farsta.
– ”Vi är otroligt glada över att bredda vårt butiksbagerikoncept till både Upplands Väsby och Farsta. Traditionen med butiksbageri sitter i Fazers ryggrad då vi i Finland har över 100 butiksbagerier. I Sverige har vi 3 och vår ambition är att öka antalet butiksbagerier framåt,” säger Fredrik Eklund, ansvarig för Fazer butiksbagerier.
Butiksägarna ser fram emot att erbjuda sina kunder högkvalitativa bakverk och bröd. Fredrik Boestad, handlare på ICA Supermarket Format i Upplands Väsby, ser positivt på samarbetet med Fazer butiksbageri.
– ”Våra kunder efterfrågar kvalitetsprodukter, så när det fanns en öppning med Fazer butiksbageri fann vi varandra. Jag ser fram emot att erbjuda våra kunder ett högkvalitativt, nybakat och unikt brödutbud sju dagar i veckan,” säger Fredrik Boestad.
På ICA Kvantum i Farsta ser butikschef Marcus Tjernell fram emot att erbjuda sina kunder produkter bakade från grunden.
– ”Det känns roligt och spännande att kunna erbjuda våra kunder produkter bakade från grunden. Fazers butiksbageri kommer att erbjuda en ny nivå när det kommer till vårt utbud av bröd och kaffebröd och vi hoppas att det ska uppskattas av våra kunder,” säger Marcus Tjernell.

Sortiment
Fazers butiksbagerier erbjuder nygräddat bröd bakat på noggrant utvalda ingredienser. Bland sortimentet finns Levain, baguette och havrebröd samt olika bullar och bakverk som croissanter, munkar och donuts. Sortimentet kan variera beroende på butik.
Fazer har ett brett brödsortiment genom varumärkena Fazer och Skogaholm, som bakas i egna bagerier i Eskilstuna, Umeå och Lidköping. I Fazer-koncernen ingår även hantverksbageriet Gateau. I Finland har Fazer cirka 130 butiksbagerier med hantverksbakat bröd.

Med denna expansion stärker Fazer sin närvaro i Sverige och fortsätter att erbjuda högkvalitativa bageriprodukter till fler kunder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil