DB Schenker testar ny leveranslösning

DB Schenker testar ny leveranslösning
Nu startar DB Schenker ett test i samarbete med Iboxen för leveranser. Foto: Pressbild DB Schenker
DB Schenker testar nu en helt ny leveranslösning för paket till privatpersoner. Det gör man i ett samarbete med Iboxen och bostadsnära leveranser.

DB Schenker testar nu en helt ny leveranslösning för paket till privatpersoner. Det gör man i ett samarbete med Iboxen och bostadsnära leveranser.

DB Schenker bygger alltså ut sina leveranser genom satsningen på ett nytt format för leveranser till privatpersoner.
– Vi erbjuder sedan länge hem- och ombudsleveranser. Nu testar vi ett helt nytt koncept tillsammans med företaget Iboxen som går ut på att vi levererar till boxar utomhus inom promenadavstånd för mottagaren. Vi kallar det bostadsnära leveranser, säger DB Schenkers Viktor Strömblad.

En stor fördel med Iboxens lösning är att den är öppen för såväl transportörer som mottagare dygnet runt, menar Strömblad.
– De boxlösningar som finns idag är ofta placerade i butiker eller i andra inomhusmiljöer, vilket gör att lösningen kräver att butiken har öppet. Därför ser vi Iboxens koncept med bostadsnära boxar som ett bättre komplement till de ombuds- och hemleveranstjänster vi redan har i vår portfölj, säger Viktor Strömblad.

Iboxen har som mål att under de närmaste fem åren sätta ut en leveransbox per 90 hushåll över hela Sverige, något som kommer innebära att många inte får mer än ett par hundra meter till närmaste leveransbox, skriver man i pressreleasen.

– Det känns både glädjande och viktigt att ännu en stor transportaktör slutit avtal med Iboxen, säger Anders Holm som är en av grundarna till företaget.
– Genom att ansluta sig till vår infrastruktur kan transportbolagen minska sina kostnader, både ekonomiskt och miljömässigt, samtidigt som de kan erbjuda slutkunden en tjänst som är både smidig, hållbar och mer tillgänglig, anser han.

– Efter avslutat test tillsammans med utvalda kunder under hösten, är vår målsättning att börja bygga en tjänst som kommer att vara tillgänglig för samtliga kunder till DB Schenker, avslutar Viktor Strömblad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil