Lidl dubblar svinntakten

Lidl dubblerat takten i arbetet för minskat matsvinn och har hittills i år gjort riktade åtgärder som hanterat 868 ton mat i butik och matdonationer.

Lidl Sverige har under verksamhetsårets första sex månader tagit vara på 85 procent mer mat varje månad jämfört med snittet föregående år, meddelar man i en pressrelease.
Det innebär att man hittills i år har tagit hand om 868 ton mat vilka räddats genom riktade åtgärder i butik och matdonationer, nästan lika mycket som under hela föregående verksamhetsår.

Lidl tar därmed ytterligare steg mot att uppnå målet om att halvera matsvinnet till 2025 och fortsätter redovisa matsvinnet öppet i såväl antal ton som procentandel av försäljningen.
Som första livsmedelskedja redovisar Lidl matsvinnet transparent i ton, skriver företaget.

Den här symbolen är ett inslag i Lidls arbete för minskat matsvinn. | Illustration: Lidl


2018 satte man målet att halvera matsvinnet till år 2025. För verksamhetsårets första sex månader (mars – augusti 2020) uppgick matsvinnet till 2 838 ton vilket motsvarar 1,31 procent av den totala försäljningen inom de varukategorier som kan generera matsvinn. Jämfört med basåret 2017 innebär det en reduktion med 19 procent.

– Det krävs ett idogt arbete för att halvera matsvinnet till och med år 2025. Vi är på god väg och har idag minskat svinnet med nästan 20 procent när man ser till andel av såld mat, men vi ska ner till 50 procent, konstaterar Lidls Sverige-chef Johan Augustsson.
– Frukt och grönt tillsammans med bröd står för en stor del av vårt matsvinn. Konceptet ”Ta vara på” där våra kunder kan köpa rabatterat bröd, frukt och grönt som annars skulle blivit matsvinn har blivit en stor framgång och är ett viktigt steg på vägen, påpekar Augustsson.

Rapport från Lidl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil