Bygger nytt rikslager – Dagab till Landskrona

Bygger nytt rikslager – Dagab till Landskrona
Så ska det se ut när det blir klart, Dagabs nya rikslager för frukt och grönt. Illustration: Axfood och Dagab

Dagab bygger nytt rikslager för frukt och grönt. Lagret byggs i Landskrona, står klart 2022 och ersätter då dagens motsvarande lager i Helsingborg.

Axfoodkoncernens inköps- och logistikbolag Dagab har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsbolaget NREP logicenters om ett helt nytt rikslager för frukt och grönt.
Det nya lagret förläggs i Landskrona, skapar förutsättningar för högre effektivitet och ersätter dagens frukt- och grönt-lager i Helsingborg.

Det nya lagret, som planeras vara i full drift i slutet av 2022, har ett bra läge och infrastruktur och möjliggör en framtida automationslösning. Lagret miljöcertifieras och jämfört med lagerytan i Helsingborg blir ytan i nya lagret i Landskrona mer än dubbelt så stort, skriver Dagab idag om det nya lagret på 37 000 kvadratmeter med möjlighet att expandera på ytterligare 8 000 kvadratmeter.

– Satsningen är ytterligare ett steg i Dagabs långsiktiga strategi att utveckla hela varuflödet inom Axfoodkoncernen. En effektiv, hållbar och dynamisk logistikverksamhet är, tillsammans med ett attraktivt och effektivt sortiment, centrala delar i vårt arbete med att göra skillnad i kundmötet för våra kedjor Willys, Hemköp, Tempo, Handlarn, Snabbgross, Eurocash och Mat.se, säger Dagabs vd Nicholas Pettersson.

– Vi välkomnar Dagab och deras anställda till Landskrona. Sedan 2010 har närmare 3 000 nya jobb skapats i Landskrona. Dagab blir en stor och viktig arbetsgivare i Landskrona, vilket är positivt för både staden och Landskronaborna och bidrar till ökad sysselsättning, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Den geografiska placeringen är väster om trafikplats Landskrona Södra, där logistikfastigheten anläggs på en 96 000 kvadratmeter tomt som fastighetsbolaget Logicenters förvärvar av Landskrona kommun.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Hemköp klimatguidar i sju pilotbutiker

Hemköp klimatguidar i sju pilotbutiker

I ett pilotprojekt vill Hemköp ta ett helhetsgrepp kring klimatguidning. Sju butiker i kedjan ska nu testa hur man kan gå denna väg mot ökad kunskap.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.