Bygger nytt rikslager – Dagab till Landskrona

Bygger nytt rikslager – Dagab till Landskrona
Så ska det se ut när det blir klart, Dagabs nya rikslager för frukt och grönt. Illustration: Axfood och Dagab
Dagab bygger nytt rikslager för frukt och grönt. Lagret byggs i Landskrona, står klart 2022 och ersätter då dagens motsvarande lager i Helsingborg.

Dagab bygger nytt rikslager för frukt och grönt. Lagret byggs i Landskrona, står klart 2022 och ersätter då dagens motsvarande lager i Helsingborg.

Axfoodkoncernens inköps- och logistikbolag Dagab har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsbolaget NREP logicenters om ett helt nytt rikslager för frukt och grönt.
Det nya lagret förläggs i Landskrona, skapar förutsättningar för högre effektivitet och ersätter dagens frukt- och grönt-lager i Helsingborg.

Det nya lagret, som planeras vara i full drift i slutet av 2022, har ett bra läge och infrastruktur och möjliggör en framtida automationslösning. Lagret miljöcertifieras och jämfört med lagerytan i Helsingborg blir ytan i nya lagret i Landskrona mer än dubbelt så stort, skriver Dagab idag om det nya lagret på 37 000 kvadratmeter med möjlighet att expandera på ytterligare 8 000 kvadratmeter.

– Satsningen är ytterligare ett steg i Dagabs långsiktiga strategi att utveckla hela varuflödet inom Axfoodkoncernen. En effektiv, hållbar och dynamisk logistikverksamhet är, tillsammans med ett attraktivt och effektivt sortiment, centrala delar i vårt arbete med att göra skillnad i kundmötet för våra kedjor Willys, Hemköp, Tempo, Handlarn, Snabbgross, Eurocash och Mat.se, säger Dagabs vd Nicholas Pettersson.

– Vi välkomnar Dagab och deras anställda till Landskrona. Sedan 2010 har närmare 3 000 nya jobb skapats i Landskrona. Dagab blir en stor och viktig arbetsgivare i Landskrona, vilket är positivt för både staden och Landskronaborna och bidrar till ökad sysselsättning, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Den geografiska placeringen är väster om trafikplats Landskrona Södra, där logistikfastigheten anläggs på en 96 000 kvadratmeter tomt som fastighetsbolaget Logicenters förvärvar av Landskrona kommun.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil