Butikskedjor öppnar i nya Kiruna centrum

Butikskedjor öppnar i nya Kiruna centrum
Illustration: Tirsén & Aili Arkitekter
Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan efter stadsflytten.

Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan efter stadsflytten.

Kronans apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & penn och Lindex är några av detaljhandelskedjorna som hittills ingått avtal om att hyra lokal i handelskvarteren i Kirunas nya centrum.
Kedjorna blir nya hyresgäster i kvarter 7, 8 och 9 vars uppförande är i full gång.

Det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB ingick förra året ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen.

Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan.
När Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med aktörerna.

– Vi välkomnar butikskedjorna till Kirunas nya handelskvarter. Att våra lokala handlare får ett komplement i form av större butikskedjor ger en bra mix på utbudet i vårt nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef hos Kirunabostäder.
– Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor, säger Therese Lindroth, LKAB:s sektionschef för samhällsomvandlingen i Kiruna.

Det är sedan tidigare klart med lokaler för Systembolaget, Coop och Eurosko i Kirunas nya centrum liksom för flertalet lokala handlare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil