Butikskedjor öppnar i nya Kiruna centrum

Butikskedjor öppnar i nya Kiruna centrum
Illustration: Tirsén & Aili Arkitekter
Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan efter stadsflytten.

Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan efter stadsflytten.

Kronans apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & penn och Lindex är några av detaljhandelskedjorna som hittills ingått avtal om att hyra lokal i handelskvarteren i Kirunas nya centrum.
Kedjorna blir nya hyresgäster i kvarter 7, 8 och 9 vars uppförande är i full gång.

Det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB ingick förra året ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen.

Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan.
När Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med aktörerna.

– Vi välkomnar butikskedjorna till Kirunas nya handelskvarter. Att våra lokala handlare får ett komplement i form av större butikskedjor ger en bra mix på utbudet i vårt nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef hos Kirunabostäder.
– Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor, säger Therese Lindroth, LKAB:s sektionschef för samhällsomvandlingen i Kiruna.

Det är sedan tidigare klart med lokaler för Systembolaget, Coop och Eurosko i Kirunas nya centrum liksom för flertalet lokala handlare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil