Butikskedjor öppnar i nya Kiruna centrum

Butikskedjor öppnar i nya Kiruna centrum
Illustration: Tirsén & Aili Arkitekter
Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan efter stadsflytten.

Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan efter stadsflytten.

Kronans apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & penn och Lindex är några av detaljhandelskedjorna som hittills ingått avtal om att hyra lokal i handelskvarteren i Kirunas nya centrum.
Kedjorna blir nya hyresgäster i kvarter 7, 8 och 9 vars uppförande är i full gång.

Det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB ingick förra året ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen.

Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan.
När Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med aktörerna.

– Vi välkomnar butikskedjorna till Kirunas nya handelskvarter. Att våra lokala handlare får ett komplement i form av större butikskedjor ger en bra mix på utbudet i vårt nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef hos Kirunabostäder.
– Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor, säger Therese Lindroth, LKAB:s sektionschef för samhällsomvandlingen i Kiruna.

Det är sedan tidigare klart med lokaler för Systembolaget, Coop och Eurosko i Kirunas nya centrum liksom för flertalet lokala handlare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil