Systembolaget säljer mer nu

Andra kvartalet 2020 var försäljningsvolymen hos Systembolaget 160,2 miljoner liter och vinsten uppgick till 169 miljoner kr.
Försäljningsvolymen har ökat med 15 procent hos Systembolaget andra kvartalet 2020. Alla varugrupper ökar försäljningsmässigt – utom alkoholfritt.

Andra kvartalet 2020 var försäljningsvolymen hos Systembolaget 160,2 miljoner liter och vinsten uppgick till 169 miljoner kr, enligt dagens pressmeddelande.
Motsvarande period förra året slutade med en förlust på 5 miljoner kr.

– Ökningen kan till stor del förklaras av att Systembolagets andel av den totala anskaffningen ökar till följd av att andra inköpskanaler såsom resandeinförsel och restauranger och barer varit kraftigt begränsade på grund av covid-19, menar företagets ekonomidirektör Charlotte Hansson.

Företaget säger även ett annat kundbeteende under pandemin där kunderna fördelar sig mer jämnt undre veckodagarna.
Att alla varugrupper utom alkoholfritt ökar förklarar man med att vi nu haft färre sammankomster där människor träffats i grupp och där alkoholfria alternativt skulle ha erbjudits.

– Sprit ökade med 18 procent (1,7 miljoner liter), vilket sannolikt är en effekt av att den svaga svenska kronan minskade resandeinförseln i början av året, skriver Systembolaget i rapporten.
För starköl var ökningen 13 procent, för vin 9 procent och för cider och blanddrycker 11 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil