Fler säger sig oroliga för klimatförändringar

Fler säger sig oroliga för klimatförändringar
Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör hos Orkla Sverige. Foto: Sophie Håkansson
64 procent av de som svarar i en undersökning Orkla gjort säger att klimatförändringarna är det mest akuta miljöproblemet, klart fler än tidigare.

64 procent av de som svarar i en undersökning Orkla gjort säger att klimatförändringarna är det mest akuta miljöproblemet, klart fler än tidigare.

Det är Orklas hållbarhetsbarometer, där 1 000 svenskar svarat, som redovisar de nya siffrorna.
Av de som svarat i denna undersökning säger alltså 64 procent att klimatförändringarna är mest akut på miljöområdet, vilket är 8 procentenheter mer än i motsvarande undersökning ett år tidigare. I konkreta siffror är det alltså 80 fler svarande som i år anger detta jämfört med ett år tidigare.

– För att nå Parisavtalets mål måste utsläppen minska lika mycket varje år som de gjort under pandemiåret 2020. Det är fullt förståeligt att många svenskar känner en oro för klimatförändringarna och hur vi som samhälle hanterar dem, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör hos Orkla Sverige.

Orkla Sverige har undersökt de svarandes syn på hållbart vardagsliv och efter klimatförändringarna är problem med mikroplaster och plast i haven, samt hanteringen av det avfall vi genererar vad flest svarande anger som problem.

– Det är viktigt att kunna känna hopp och inte enbart oro över klimatförändringarna. Det finns mycket du kan göra för att bidra i din vardag. Att äta mer växtbaserad, minska ditt eget matsvinn och vara noga med att återvinna alla förpackningar är enkla vardagssaker som bidrar till att minska klimatutsläppen, säger Cecilia Gannedahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil