Gevalias nya kaffeserie stödjer lokala bönder

Gevalia skall bland annat stötta Honduras bönder | Foto MostPhotos
Gevalia lanserar nu ”Farmers Initiative”-serien som är en kaffeserie som ska stödja lokala kaffebönder i ett hållbarhetsprojekt i Honduras och Peru.

Gevalia lanserar nu en ny kaffeserie kallad ”Farmers Initiative”. För varje sålt paket donerar Gevalia två kronor direkt till sina hållbarhetsprojekt i Honduras och Peru, vars mål är att bidra till en ökad levnadsstandard för lokala kaffebönder och deras familjer.

Gevalias nya kaffeserie Farmers Initiative finns tillgängligt i två olika smaker, en brasiliansk mellanrostad och en honduransk lätt mörkrostad variant. 
Konsumenter som handlar från Farmers Initiative-sortimentet bidrar direkt till att förbättra levnadsstandarden för lokala kaffebönder eftersom två kronor per förpackning doneras till företagets hållbarhetsprojekt i Honduras och Peru.

– Det känns väldigt bra att tillsammans med våra konsumenter bidra till en förbättrad levnadsstandard för kaffebönderna i Honduras och Peru. Donationerna bidrar till en effektivare kaffeodling och därmed ökad inkomst för kaffebönderna, säger Christian Linde som är Norden-chef hos JDE Peet´s.

– Utöver inkomst kommer donationerna direkt bidra till ökad inkludering för kvinnor och ungdomar samt totalt sett förbättra levnadsstandarden i regionerna. På Gevalia är vi angelägna om att öka levnadsstandarden för alla kaffebönder genom att engagera oss i hållbara och långsiktiga mål och initiativ, där Gevalia Farmers Initiative är en viktig pusselbit, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil