Första blombuden med hållbara rosor är här

Första blombuden med hållbara rosor är här
Nu lanserar Euroflorist en Fairtrade-märkt bukett med rosor från Östafrika. Foto: Pressbild Fairtrade
Nu lanserar Euroflorist en Fairtrade-märkt bukett med hållbart odlade rosor. Det är man först bland de stora blomsterförmedlarna i Sverige med.

Nu lanserar Euroflorist en Fairtrade-märkt bukett med hållbart odlade rosor. Det är man först bland de stora blomsterförmedlarna i Sverige med.

För första gången har alltså en av Sveriges största blomsterförmedlare valt att satsa på Fairtrade-märkta rosor.
Nu lanserar nämligen Euroflorist en Fairtrade-märkt bukett med hållbart odlade rosor från Östafrika.

– Det här är ett mycket efterlängtat beslut från Euroflorist. Blomsterbranschen i Östafrika håller på att återhämta sig efter ett tufft år med corona. Nu är det viktigare än någonsin att handeln med blommor sker med respekt för mänskliga rättigheter och miljö, säger Fairtrade Swedens generalsekreterare Hewan Temesghen.

– Att jobba med Fairtrade är ett led i de målsättningar inom hållbarhet baserat på FN:s hållbarhetsmål som vi har satt upp och därför kommer vi löpande fortsätta att utveckla vårt Fairtrade-sortiment, säger Euroflorists koncernchef Per Lindsjö.

Blomsterförsändelser har ökat stort under pandemin. Och att de Fairtrade-märkta rosorna nu finns med i sortimentet går i linje med ett ökat intresse för hållbart odlade blommor bland konsumenter, menar Fairtrade och hänvisar till att idag är mer än sex av tio rosor på den svenska marknaden Fairtrade-märkta.

– Vi har ökat antalet blomsterbud väldigt mycket sedan pandemin började och tror också på en fortsatt positiv utveckling. E-handeln har gynnats generellt och många nya kundgrupper har tillkommit, säger Per Lindsjö, koncernchef på Euroflorist.

Det är detaljhandeln som stått för ökningen av Fairtrade-märkta rosor de senaste åren och flera kedjor har valt att endast sälja Fairtrade-rosor.
Men bland floristerna har utbudet av etiskt märkta blommor inte varit särskilt stort.

– Därför är det oerhört glädjande att en av Sveriges ledande blomsterförmedlare tagit tydlig ställning för en mer hållbar handel med blommor. Genom Fairtrade får de anställda på blomsterplantagerna i Kenya och Etiopien högre löner och en premie att investera i lokalsamhället, säger Hewan Temesghen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil